Nieuws

Oppermachtig Twente wint met 6-0 van FC Utrecht.

Oppermachtig Twente wint met 6-0 van FC Utrecht.

Onder het toeziend oog van clubtopscorer Blaise NKufo heeft FC Twente vandaag in de eigen Grolsch Veste met 6-0 van FC Utrecht gewonnen. De Tukkers waren heer en meester en gaven vrijwel niets weg. Promes (2x), Castaignos (2x), Tadic en Bengtsson zorgden voor de doelpunten.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Utrecht. Het schot van Martensson belandde via doelman Marsman op de paal. Na negen minuten was het al raak voor FC Twente. Quincy Promes zette FC Twente na een fraaie actie op voorsprong. Het was het eerste Eredivisiedoelpunt voor de aanvaller. Nog geen twee minuten later werd Shadrach Eghan in het strafschopgebied onderuit gehaald, wat FC Twente een penalty opleverde. Dusan Tadic, die vorige week ook al tweemaal wist te scoren uit een strafschop, schoot beheerst de 2-0 binnen.

Al in de 25e minuut was het opnieuw raak. Na een slordige pass in de verdediging moest Marsman noodgedwongen de lange bal geven. Deze bal was haalbaar Shadrach Eghan, die de bal vervolgens vanaf de rechterkant voor het doel bracht. Luc Castaignos stond op de goede plaats en kon de bal vervolgens eenvoudig binnentikken: 3-0.


FC Utrecht kwam er vandaag in Enschede vrijwel niet aan te pas. Met fraai combinatievoetbal werden de Utrechters aan de kant gezet. Na 35 minuten had FC Twente al voor de vierde keer het net getroffen. Luc Castaignos kon de voorzet van Tadic achter doelman Verhoeven, die vlak voor de wedstrijd Ruiter moest vervangen, koppen. Shadrach Eghan wist vlak voor rust ook nog een vijfde treffer te maken, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na rust bleef FC Twente kansen creëren, maar was het niet meer zo effectief als voor rust. Toen de supporters van FC Utrecht het stadion al hadden verlaten, was de ploeg van trainer Jan Wouters toch nog dicht bij een doelpunt. De bal van Toornstra werd van richting veranderd door Koppers, maar doelman Nick Marsman kon een treffer voorkomen.

De 5-0 kwam op naam van Quincy Promes. Hij kon de bal, die Tadic vanaf de linkerflank voorgaf, zonder moeite binnenschieten. In de slotfase waren er nog voldoende mogelijkheden voor Castaignos om zijn derde goal van de middag te maken, maar de spits verzuimde te scoren.

In de 90e minuut wist aanvoerder Rasmus Bengtsson er ook nog 6-0 van te maken. Hij kopte raak uit een corner van Quincy Promes.

Geel : Promes

Opstelling FC Twente: Marsman, Rosales, Bjelland (73'Martina), Bengtsson, Koppers, Gutierrez, Ebecilio (78'Tanda), Eghan (61' John), Tadic, Castaignos en Promes.

Opstelling FC Utrecht: Verhoeven; Van der Maarel, Derijck, Heerings, Bulthuis; Ayoub, Martensson, Toornstra, Oar (73' Takagi); Mulenga en De Ridder (66' Schepers).

Twente Insite TopCoach Competitie 2013-2014

Doe jij al mee met onze TopCoach competitie 2013-2014? Doe mee en maakt kans op mooie prijzen waaronder 2 wedstrijdkaartjes, een FC Twente shirt, een FC Twente Cap en meer! Klik hier om naar de TopCoach competitie te gaan.

Nederbet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties