Nieuws

FC Twente flop duikt op in Kazachstan

FC Twente flop duikt op in Kazachstan

In 2007 maakte hij indruk tijdens het WK voor spelers onder de 17 jaar door als tweede te eindigen op de topscorerslijst van het toernooi. De spits maakte datzelfde jaar zijn debuut in het nationale elftal van Ghana en werd gezien als één van de vijftig grootste talenten van zijn lichting wereldwijd. In 2008 tekende hij een contract bij Maccabi Haifa waarmee hij direct kampioen werd. Het jaar erop kwam hij als 18-jarige op huurbasis naar FC Twente.

We hebben het natuurlijk over Ransford Osei, die destijds via de welbekende zaakwaarnemer Pascalis Tountouris aan werd bevolen in Enschede. Met grote verwachtingen werd hij in 2009 naar Enschede gehaald, maar zou uiteindelijk nooit zijn debuut maken in het eerste elftal. Twee keer zat hij bij de wedstrijdselectie, uit tegen Werder Bremen voor de Europa League en de thuiswedstrijd tegen NEC. Een kans iets van zijn vermeende kwaliteiten te laten zien kreeg hij niet. Hij verliet de Grolsch Veste medio 2010 via de achterdeur.[google]

Ondertussen heeft de 25-jarige Ransford Osei zeven clubs versleten en begint hij deze week aan zijn achtste avontuur. Hij gaat aan de slag bij Shakhter Karagandi. De club werd in 2012 nog kampioen speelde het seizoen erop Champions League. Het kwam vervolgens groot in het nieuws door de traditie om vlak voor de wedstrijd een schaap te slachten als offer voor geluk. Dit werd uiteindelijk door de UEFA verboden.

Alle clubs waar Ransford Osei tot nu toe onder contract stond: Kessben (Ghana), Maccabi Haifa (Israël), FC Twente, FC Granada (Spanje), Bloemfontein (Zuid Afrika), Asante Kotoko (Ghana), Polokwane City (Zuid Afrika) en nu Shakhter Karagandi (Kazachstan)
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties