Nieuws

FC Twente gedoodverfde kampioen

FC Twente gedoodverfde kampioen

Met nog tien speelrondes te gaan doen er nog altijd zes ploegen mee om de 56ste kampioen van Nederland te worden sinds de invoering van het betaald voetbal. Tijd voor een nieuwe blik op het speelschema. Wie heeft het moeilijkste programma? En wie het makkelijkste?

Moeilijkheidsgraad
Net als vorige week deelden we de ranglijst in vieren, van de hoogste moeilijkheidsgraad 1 (PSV, AZ, FC Twente, SC Heerenveen, Ajax en Feyenoord), naar 2 (Vitesse, FC Groningen, RKC, Roda JC en Heracles) en 3 (NEC, FC Utrecht, NAC, ADO en VVV) tot 4 (De Graafschap en Excelsior). RKC en VVV klommen dus naar een categorie hoger.

Bij PSV, Twente en AZ werd de moeilijkheidsgraad bij een speelronde na een doordeweekse Europees wedstrijd - vaak goed voor puntverlies - waar mogelijk verhoogd. Met een eventueel bereiken van de kwartfinale in de Europa League hielden we geen rekening, wel met een thuisvoordeel of 'uitnadeel' in sommige Eredivisie-wedstrijden.

FC Twente titelfavoriet
Conclusie: FC Twente heeft het predicaat 'titelfavoriet' na de spectaculaire 2-6 overwinning in Eindhoven overgenomen van PSV. De Tukkers hebben weliswaar evenveel punten, maar nog een inhaalwedstrijd bij De Graafschap tegoed en het op papier eenvoudigste speelprogramma van de zes mogelijke kampioenen.

AZ is de grootste concurrent van Twente. De mannen van Gertjan Verbeek hebben net die van Steve McClaren alles nog in eigen hand, omdat ze de ploeg beide nog tegen elkaar spelen in Alkmaar. PSV doet natuurlijk ook nog altijd mee, maar is na afgelopen weekend afhankelijk van puntverlies van Twente.


Ajax, Heerenveen en Feyenoord
Ajax, dat weer een stukje dichter bij de eerste drie op de ranglijst is gekropen, blijft ook afhankelijk. De achterstand in puntverlies op Twente bedraagt vijf punten. Cruciaal lijkt voor de ploeg van Frank de Boer de uitwedstrijd in Enschede drie speelrondes voor het einde.

SC Heerenveen kan de titelaspiraties voorlopig diep in de ijskast wegstoppen na het puntverlies in Den Haag en het op het oog moeilijkste speelprogramma. Feyenoord doet, als het zo doorgaat, tot en met de laatste speelrondes mee om de landstitel. En wie had dat voorafgaand aan dit seizoen durven dromen in Rotterdam-Zuid?


Bron: AD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties