Nieuws

FC Twente heeft het altijd lastig in Kerkrade

FC Twente heeft het altijd lastig in Kerkrade

Zaterdagavond staan Roda JC en FC Twente tegenover elkaar in het Parkstad Limburg Stadion en dat is voor de ploeg van trainer René Hake een wedstrijd waarin uitstekende zaken gedaan kunnen worden. Winnen de Tukkers van Roda JC, dan gaan ze stuivertje wisselen met Roda JC. Toch zal winnen in Kerkrade geen gemakkelijke opdracht zijn, zo zocht Voetbal International met behulp van Opta Sports uit.

De wedstrijd Roda JC - FC Twente werd 40 keer eerder gespeeld op het hoogste niveau, van die wedstrijden won Roda er 20. 12 keer eindigde het duel in een gelijkspel en slechts 8(!) keer wist FC Twente de volle buit mee te nemen uit Kerkrade, waaronder de laatste ontmoeting in het seizoen 2013-2014 (zie filmpje hieronder).

Toch is Roda JC dit seizoen in eigen huis niet heel goed. Van de laatste tien thuiswedstrijden won de ploeg van Darije Kalezic er slechts één. Zes keer werd er gelijk gespeeld en drie keer werd er verloren.

En ondanks dat FC Twente het altijd lastig heeft tegen Roda JC, maar liefst vijf van de laatste zes competitiewedstrijden tussen de beide ploegen werd gewonnen door de Tukkers (één gelijkspel). In drie van die wedstrijden wisten de Limburgers niet te scoren.

De spitsen van Roda JC

[google]FC Twente moet oppassen voor spits Mike van Duinen, in de laatste drie Eredivisie-duels die de Hagenees tegen de Tukkers speelde wist hij te scoren. Een spits voor wie men misschien minder hoeft op te passen is Rydell Poepon.

Hij speelde tegen geen enkele ploeg vaker zonder te winnen dan tegen Twente (veertien wedstrijden: twee gelijke spelen, twaalf nederlagen). Ook kwam hij pas één keer tot scoren tegen de Tukkers.

2016 vooralsnog een goed jaar voor FC Twente

In het jaar 2016 boert FC Twente vooralsnog goed. In vijf wedstrijden heeft de club het aantal competitiezeges van de eerste seizoenshelft al geëvenaard (drie). Bovendien kan het tegen Roda JC voor het eerst sinds november 2014 drie wedstrijden op rij winnen.

Samenvatting Roda JC - FC Twente (2013-2014)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties