Nieuws

'FC Twente heeft zich blind gestaard op het geld'

'FC Twente heeft zich blind gestaard op het geld'

Komt het nog goed met FC Twente en het sportmerk Burrda? Alexander Mulder van Piri Sport uit Enschede acht de kans klein. „Het is schandalig wat hier gebeurt. Dit wordt niks meer, voorspel ik.”

Mulder is directeur van het bedrijf dat behalve groothandel en importeur van sportartikelen is, ook specialist is in het produceren van sportkleding. Mulder reageert op de kledingsoap bij FC Twente.

Schaamte

De club ging dit seizoen in zee met Burrda, een klein sportmerk uit Qatar en Zwitserland. Een succes is de deal geenszins, de spelers lopen in oude trainingspakken waarvan de merkjes zijn afgeplakt. Burrda zegt geleverd te hebben, maar heeft nog amper spullen naar Enschede gebracht. Als het sportmerk voor 25 oktober niet zorgt dat de kleding binnen is, zal Twente de rest van het seizoen spul van een andere leverancier afnemen. „Als sponsor zit ik elke wedstrijd van Twente met klanten op de tribune en vind het niet kunnen dat de spelers er zo bij lopen. Ik schaam me voor mijn branchegenoten, die hun vak blijkbaar niet verstaan.”

Gefronste wenkbrauwen

Volgens Mulder gaat FC Twente ook niet vrijuit. „In onze branche werden de wenkbrauwen wel gefronst toen we hoorden dat de club met Burrda in zee zou gaan, een beetje vooronderzoek door Twente was wellicht niet verkeerd geweest.”
Burrda biedt geen eigen collectie aan, weet Mulder. „Kijk eens naar de website, daar staat amper wat op. Ze hebben geen verkoopnetwerk in Europa, geen aanspreekpunt in Nederland. Er zit wel veel geld achter, maar daar koop je in dit geval niet veel voor. Het maken van kleding is een specialiteit. Je moet van A tot Z weten hoe je alles moet regelen, wij doen dit al bijna 45 jaar. Als je dit vak serieus neemt, dan kun je, na goedkeuring van het design, tussen zes en tien weken echt alles klaar hebben.’’

'Puur amateurisme'

Piri Sport heeft op 23 december 2010 al contact opgenomen met Burrda. ,,We hebben voorgesteld samen te werken. We spreken dezelfde taal als Twente, zitten een kilometer bij het stadion vandaan. We kunnen binnen acht weken kleding laten maken en leveren als Burrda dat wil. We hebben meerdere keren gebeld en geschreven, maar er kwam geen antwoord. Daar begon mijn twijfel al, ik dacht: als dat maar goed gaat.”
FC Twente heeft zich waarschijnlijk blind gestaard op het geld, denkt Mulder. „Terwijl het hele beleid van Burrda totaal onduidelijk is. Ze willen grote clubs kleden en sponsoren om bekender te worden maar hoe ga je die investering terugverdienen als je geen verkoopnetwerk hebt? Daarbij, een professioneel bedrijf heeft een schaduwplan voor het geval het ergens in de productie fout gaat, die leunt niet alleen op één producent. In ons vak moet je kunnen schakelen om de klant van dienst te zijn. Overal kan wat misgaan, maar de klant mag daar nooit de dupe van worden. Wat Burrda doet, is puur amateurisme.”

bron: voetbal.tctubantia.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties