Nieuws

FC Twente is verzekerd van Europees voetbal

FC Twente is verzekerd van Europees voetbal

FC Twente heeft haar competitieve doelstelling voor het seizoen 2013/2014 behaald. Dankzij de overwinning van de Tukkers op Roda JC (3-0) en de 4-3 nederlaag van Vitesse bij Cambuur Leeuwarden, hadden de Tukkers sinds gisterenavond vijf punten voorsprong op nummer vier Vitesse en zes punten voorsprong op PSV (die vandaag in actie kwamen) met nog twee wedstrijden te gaan. Door die voorsprong leek FC Twente al zo goed als zeker van Europees voetbal.

[google]De Eindhovenaren kwamen vandaag dus in actie, en er stond voor PSV veel op het spel, maar ook voor FC Twente. Bij een nederlaag van Feyenoord bij PSV zou de achterstand van de Tukkers op Feyenoord slechts één punt bedragen en bij een gelijkspel zou FC Twente inlopen op Feyenoord en op vijf punten voorsprong van PSV komen. Maar PSV wist in eigen huis niet te winnen van Feyenoord, de gastheren gingen zwak spelend met 0-2 onderuit in het eigen Philips Stadion.

Door deze nederlaag van PSV heeft FC Twente zes punten voorsprong op de ploeg uit Eindhoven, waarmee de Tukkers officieus Europees voetbal hebben behaald. De ploeg van interim-trainer Ernest Faber kan in punten nog wel gelijk komen met de Tukkers, maar de Eindhovenaren hebben een veel minder doelsaldo dan FC Twente: +12 voor PSV en +32 voor FC Twente.

FC Twente heeft genoeg aan één punt

Volgende week is er geen Eredivisievoetbal in verband met de KNVB Beker, maar op zondag 27 april kan FC Twente zich definitief verzekeren van de derde plaats. De ploeg van trainer Michel Jansen heeft uit bij NEC genoeg aan één punt. NEC zelf heeft bij puntverlies van Roda JC ook genoeg aan één punt om niet rechtstreeks te degraderen uit de Eredivisie. Zouden de beide teams met één punt genoegen nemen en gaan voor een salonremise?

Stelling: FC Twente moet tegen NEC gewoon vol voor de overwinning gaan.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties