FC Twente krijgt punt cadeau van Excelsior op pakjesavond

Om 18:30 werd er afgetrapt op het kunstgras van Excelsior in Kralingen, Rotterdam. FC Twente ging in het westen des lands op bezoek bij Excelsior, op zoek naar de broodnodige drie punten. Nick Marsman kreeg van trainer René Hake het vertrouwen boven Joël Drommel. Sinterklaas en zwarte piet waren aanwezig in het uitvak. De hoop was dat de goedheiligman en zijn knecht in Rotterdam aanwezig waren om cadeautjes aan FC Twente uit te delen en niet in naam van FC Twente weg te geven. De cadeaus werden uiteindelijk gelijk verdeeld over beide ploegen: 1-1.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd. De ploeg kreeg een aantal mogelijkheden. De beste was voor Peet Bijen, maar zijn inzet werd door doelman Muyters uit het doel geranseld. In de 38e minuut viel het doelpunt aan de andere kant. Na een vlot lopende aanval van Excelsior belandde de bal voor de voeten van Van Weert en die kon de bal voor een leeg doel binnen schuiven.

[google]Excelsior was beter aan het begin van de tweede helft. De ploeg had de meeste balbezit en drukte FC Twente verder en verder terug op eigen helft. Dit hield aan totdat Jeroen van der Lely zijn eerste gele kaart van het seizoen kreeg. Het was de tweede gele prent die de verdediging van de Tukkers produceerde sinds het begin van het seizoen. Een schot op de lat van Renato Tapia was het eerste wapenfeit van de ploeg uit Enschede in de tweede helft. Dit schot spatte via de hand van doelman Wuytens van Excelsior uiteen op de lat.

Rond de 75e minuut wilde Jeff Stans van de thuisploeg terugspelen op zijn eigen doelman. Als een duveltje uit een doosje sprong wie anders Hakim Ziyech ertussen, omspeelde de keeper en schoof raak in het lege doel.

Opstelling FC Twente: Marsman; Van der Lely, Uvini, Andersen, Bijen; Mokotjo, Ziyech, Tapia; Agyepong (Cabral/64), Oosterwijk, Olaitan (Gutiérrez/83).