Nieuws

FC Twente mag weer aankloppen bij Jelle ten Rouwelaar

FC Twente mag weer aankloppen bij Jelle ten Rouwelaar

In het seizoen 2003-2004 speelde huidig NAC doelman Jelle ten Rouwelaar voor FC Twente. De destijds zeer talentvolle doelman kon het echter niet waarmaken in Enschede en vertrok al na een jaar. Na zijn tijd bij FC Twente liet de doelman zich allerminst positief uit over de club uit Enschede waar hij sinds zijn uitspraken door het publiek wordt weggehoond. Nu iets meer dan tien jaar later geeft hij toe dat hijzelf de hoofdschuldige is van zijn falen bij onder meer FC Twente. Hij doet zelfs een open sollicitatie in gesprek met het FD.

"Vroeger draaide alles om mij. Ik was een verwend jongetje. Kreeg alles voor elkaar zonder daar ontzettend veel voor te hoeven doen. En boem, toen zat ik vanuit het bijna niets van Joure en FC Emmen als 21-jarig broekie ineens bij PSV: de wereld lag aan mijn voeten. Vanaf nu zou alles vanzelf gaan. Dacht ik."

"Later leerde ik dat het juist bij die gedachte misging", vervolgt Jelle ten Rouwelaar. "Het is een cliché, maar aan de top komen is een stuk eenvoudiger dan er blijven. Juist dat laatste kost bloed, zweet en tranen. Toen ik na PSV ook bij FC Twente niet slaagde, heeft een mental coach me laten inzien dat ik moest veranderen. Het was overigens niet alleen die sportpsycholoog die me hielp. Want het leven maakt je ook vanzelf wijzer, zonder begeleiding uit de boekjes. Ik verloor mijn vader, werd zelf vader en trouwde met mijn vrouw. Dat zijn dingen die je vormen en helpen te bereiken wat je wilt."

[google]

Jelle ten Rouwelaar ziet FC Twente als stap hogerop

Momenteel speelt Jelle ten Rouwelaar voor NAC Breda waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft. Toch zou hij graag nog een keer de stap maken naar FC Twente. "NAC is een prachtige club die ik echt niet zomaar inruil als ik bij pakweg Groningen 10.000 euro meer kan verdienen. De traditionele topclubs, Twente, AZ en - in mijn geval - Heerenveen zie ik wel als stappen hogerop. En ja, als Gertjan Verbeeks Nürnberg belt, spring ik meteen op de fiets. Maar nee, ik ga mijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink echt niet vragen om uit te kijken naar een mooie club buiten de grenzen, omdat ik zo graag nog een keer naar het buitenland wil", besluit de sluitpost.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties