Nieuws

FC Twente met Janko en vol op de aanval tegen Wisla

FC Twente met Janko en vol op de aanval tegen Wisla

FC Twente speelt donderdag in de Europa League tegen Wisla Krakow zeer waarschijnlijk met Marc Janko in de spits. Dat viel op te maken uit de woorden van trainer Co Adriaanse.

"Onze tegenstander beschikt over een sterk team, maar ik denk dat hun aanval sterker is dan de verdediging. Als wij daarvan willen profiteren, moeten we onze offensieve posities heel goed invullen."

Janko ontbrak afgelopen zaterdag in de topper tegen Ajax in de basisopstelling, hoewel hij alle eredivisieduels daarvoor had gescoord. Nu vormt hij naar verwachting weer een duo met Luuk de Jong, die in de slotfase in de Arena de gelijkmaker (1-1) verzorgde.

"De vraag die ik me stel is: kunnen we dominant spelen, krijgen we kansen, komen we 'door' op de vleugels? Dan is er plaats voor Janko", aldus Adriaanse. "Bij Ajax komen we niet vaak in de 'zestien.' Dan kan Marc beter een snipperdag nemen. In dat geval kunnen we beter iemand in de spits zetten die als aanspeelpunt fungeert, of defensief sterker is", doelde hij op De Jong.

Adriaanse meldde ook dat de blessure aan de lies van Rasmus Bengtsson meevalt. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de verdediger geen ernstige kwetsuur heeft. Desondanks is de Zweed donderdag nog niet inzetbaar in de Europese ontmoeting met Wisla Krakow. Ook Nacer Chadli en tweede doelman Sander Boschker ontbreken nog. De verwachting is dat het drietal snel terugkeert. Chadli is al sinds de voorbereiding niet inzetbaar. Adriaanse: "Maandag maakt hij waarschijnlijk met Jong FC Twente weer wat speelminuten. Daarna willen we onder andere voor hem nog een oefenduel organiseren. Vervolgens komt er een interlandperiode. Als alles naar wens verloopt, zit Nacer daarna weer bij de selectie."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties