Nieuws

FC Twente - Mlada Boleslav 2-0 EL 2012-2013

FC Twente - Mlada Boleslav 2-0 EL 2012-2013

FC Twente heeft in de eerste wedstrijd van de derde voorronde van de Europa League afstand genomen van FC Mlada Boleslav. In Enschede gingen de Tsjechen met 2-0 ten onder. Gezien het verschil in kwaliteit is het moeilijk voor te stellen dat het elftal van trainer Steve McClaren in de return nog problemen krijgt.

FC Twente speelde in beginsel slechts op de helft van de tegenstander. Toch slaagde het er in het eerste deel niet in het overwicht in treffers om te zetten. Dat was deels een gevolg van pech. Een fraai schot van Nacer Chadli vlak voor rust trof de onderkant van de lat.

Wellicht had een iets hoger tempo de Tsjechen wat meer in verlegenheid gebracht. Soms speelde FC Twente de bal echter eindeloos rond, wat de opponent de gelegenheid gaf zich te groeperen. Dat deden de spelers door zich massaal rond hun eigen doelman op te stellen. Kansen waren er wel voor de thuisclub. Chadli, Leroy Fer en Glynor Plet stuitten op keeper Jan Seda. Vaak was Dusan Tadic, spelend van de rechterkant, betrokken bij de aanvallen die dreigend waren. De van FC Groningen overgenomen speler behoorde met Chadli tot de betere mensen.


Dmitri Bulykin kwam in de tweede helft in de spits, voor Glynor Plet. Daarmee kreeg het elftal dat het de komende weken moet gaan doen waarschijnlijk gestalte, al zal straks in beginsel Luc Castaignos als vervanger van de vertrokken Luuk de Jong de eerste keus voorin zijn. Verder lijken de nieuwelingen Tadic en Robbert Schilder uit te groeien tot vast waarden.

Achterin speelde de Deens international Andreas Bjelland op de plaats van Peter Wisgerhof. De aanvoerder van het vorige seizoen, een van de weinigen nog uit het kampioenselftal van 2010, zat op de bank. Meteen zorgde Boelikin voor onrust bij Mlada Boleslav achterin. Meda daardoor nam FC Twente binnen de kortste keren afstand. Leroy Fer kopte de 1-0 binnen, even later zorgde Chadli voor nummer twee.

Brama en Janssen na afloop van de wedstrijd

Get Microsoft Silverlight

Bronnen: AD en RTVOost
Foto: TCTubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties