Nieuws

'FC Twente op één punt van degradatie play-offs'

'FC Twente op één punt van degradatie play-offs'

Dat het niet lekker loopt bij FC Twente is een understatement. De ploeg van Alfred Schreuder wist afgelopen zaterdag voor de vijfde keer op rij niet te winnen en mag van geluk spreken dat sc Heerenveen afgelopen weekend verloor tegen Excelsior. Hierdoor is het gat met de laatste play-off plek voor Europees voetbal drie punten en dus nog te overzien.

Kijken we naar de resultaten van het jaar 2015 dan geeft de ranglijst die daaruit voortvloeit duidelijk aan hoe slecht het is gesteld met de Tukkers. Na de winterstop zijn er nu acht wedstrijden gespeeld waarin FC Twente slechts zeven punten behaalde met een doelsaldo van min zes. Goed voor een vijftiende plek op de ranglijst, slechts twee punten voor op Heracles die met vijf punten op de laatste plek staat. [google]

De andere twee ploegen die het slechter doen dan FC Twente zijn FC Utrecht en NAC Breda. Beiden behaalden zes punten uit de acht gespeelde wedstrijden in 2015. Koploper van de ranglijst is PSV gevolgd door AZ en Vitesse.

Voor FC Twente breekt nu een spannende week aan. De club moet op bezoek bij het verrassend goed presterende Willem II en krijgt daarvoor mogelijk al drie punten in mindering van de KNVB. In dat geval zal FC Twente terugvallen naar vier behaalde punten in 2015 en de minst presterende ploeg zijn. Hopelijk komt het niet zover.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties