Nieuws

FC Twente positief over BeNeLiga

FC Twente positief over BeNeLiga

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet ziet een competitie met zowel Belgische als Nederlandse clubs als de enige oplossing om aan te sluiten bij de grote Europese competitie. Een mogelijke BeNeLiga zou volgens de Belgische bestuurder veel geld opleveren voor de clubs uit Nederland en België.

"Het is onze enige en laatste kans om de kloof met de clubs uit de grote Europese landen te dichten", zo vertelt Duchâtelet aan het Belgische Het Nieuwsblad. "De financiële kloof met de clubs uit de grote Europese landen blijft maar groeien. Om die kloof te dichten, moet België zijn markt vergroten. In Frankrijk zitten ze op Standard niet te wachten. We moeten kijken naar Nederland."

Volgens Duchâtelet zal de uitbreiding zich niet alleen beperken dat Europa. "De Premier League is zo rijk, omdat de competitie zijn tv-rechten ook verkoopt aan Aziatische landen", zo vervolgt Duchâtelet. "Ook wij moeten proberen Aziaten naar ons voetbal te laten kijken. Maar we moeten er wel snel bij zijn, want die landen maken nu hun keuzes over welke competities ze willen volgen."

De eerste stappen zijn al gezet. In opdracht van de voorzitter hield Standard-directeur Pierre François al informele gesprekken met Nederlandse clubs. "De KNVB reageert voorlopig afwijzend, maar van de clubs horen we heel andere geluiden. AZ, Twente en ook de traditionele topclubs zeggen zeker niet nee tegen onze plannen."

Frank de boer is tot op heden die enige die voor de pers reageerde over dit beladen onderwerp. "Als het niveau omhoog gaat en dit helpt om het gaat naar de Europese top te dichten, juich ik het toe," aldus de trainer van Ajax.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties