Nieuws

FC Twente - Rubin Kazan EL 2010-2011

FC Twente - Rubin Kazan EL 2010-2011

ENSCHEDE - In een wedstrijd met verrassende wendingen heeft FC Twente vanavond Rubin Kazan uitgeschakeld in de Europa League. In de Veste van Enschede werd het 2-2. FC Twente had het eerste duel in Moskou gewonnen, 2-0.

Het elftal van trainer Michel Preud'homme mag nu opnieuw naar Rusland. Zenit Sint-Petersburg is de volgende opponent. Waarschijnlijk wachten daar wat betere omstandigheden dan eerder in de confrontatie uit tegen Roebin. In Moskou trad de Enschede club aan bij temperaturen van om en nabij -15.

Het was nog wel even spannend in de Veste. Halverwege de eerste helft maakte Rbin in Enschede binnen twee minuten tijd de in de eerste ontmoeting opgelopen schade goed. Eerst verraste Cristian Ansaldi doelman Nikolai Michailov met een schot uit onverwachte hoek. Even later knalde Christian Noboa heel fraai raak, 0-2.

De opleving van de Russen mocht opvallend worden genoemd. In hun voorgaande zeven Europese duels dit seizoen, waarvan zes in de Champions League, scoorden ze slechts twee keer. Beide malen door Noboa uit een strafschop. Bovendien mist Roebin ritme. De competitie in eigen land is nog niet begonnen.

Dan te bedenken dat de openingsfase in de Veste ook nog eens aan FC Twente behoorde. Luuk de Jong met een kopbal en Wout Brama met een schot van afstand waren aanvankelijk dicht bij de openingstreffer. Kort na de nummer twee van de Russen raakte Bryan Ruiz uit een voorzet van Denny Landzaat de lat.

In extra tijd van het eerste deel kwam FC Twente toch terug. Van een meter of 25 haalde Theo Janssen verwoestend uit. Onmiddellijk na de hervatting werd het 2-2. Douglas kopte de bal knap binnen, na een hoekschop van Janssen. Dat was de beslissing.

De Russen geloofden er niet meer in nog twee keer te kunnen scoren. De rest van de ontmoeting, hoewel soms nog wat fel, was een formaliteit. Aangezien het aantal slordigheden in de passing toenam, deden zich niet zo gek veel mogelijkheden meer voor. Het bleef derhalve 2-2. (ANP/BVDL)

Bron: ANP / AD / BVDL

Fotoreportage FC Twente - Rubin kazan

[nggallery id=161]

Ingezonden foto's

Onze dank gaat uit naar Dolf Ruesink
[nggallery id=162]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties