Nieuws

FC Twente - SC Genemuiden: voorbeschouwing

FC Twente - SC Genemuiden: voorbeschouwing

In de derde ronde van de KNVB Beker treft FC Twente de amateurs van SC Genemuiden. Het duel wordt in een uitverkochte Grolsch Veste gespeeld. Dat betekent, dat er voor het eerst in de clubgeschiedenis, 30.000 toeschouwers bij een thuiswedstrijd aanwezig zullen zijn.

FC Twente

Bij de FC Twente ontbreken Marc Janko en Peter Wisgerhof. “Janko is niet fit. Hij heeft zondag een trap gehad net boven zijn knie, daar heeft hij last van. Voor PSV denk ik niet dat het een probleem zal zijn”, aldus Co Adriaanse. Wisgerhof viel zondag in de rust uit vanwege een enkelkwetsuur. “Hij is door zijn enkel gegaan, maar heeft daar geen letsel aan over gehouden. Tegen PSV kan hij er hopelijk weer bij zijn. Bengtsson kwam er zondag in en dat deed hij goed, hij is erg rustig aan de bal.”

FC Twente zal morgen starten in de volgende opstelling:
Marsman; Cornelisse, Bengtsson, Douglas, Leugers; Janssen, Chadli, Fer; Berghuis, De Jong en Bajrami.

SC Genemuiden

SC Genemuiden is een voetbalclub uit de gelijknamige stad Genemuiden in de provincie Overijssel. De club komt uit in de zaterdagafdeling van de Topklasse.

Hoewel er al eerder voetbalclubs in Genemuiden bestonden, wordt 22 oktober 1930 als officiële oprichtingsdatum voor SC Genemuiden genomen. De club was jarenlang een stabiele subtopper in de Zaterdag hoofdklasse C van de KNVB en komt met ingang van het seizoen 2010/11 uit in de nieuw gevormde Topklasse. De club won meerdere titels (12), bekers (4) en algehele (zaterdag)amateurbekers (2) op het hoogste amateurniveau, waaronder meest recent het kampioenschap in de Hoofdklasse C (2003/04) en de winsten in de Noordelijke districtsbeker en de KNVB beker voor amateurs in het seizoen 2004/2005.

Afgaande op de officiële ranglijst is SC Genemuiden één van de beste zaterdagamateurclubs ooit. De club behoort sinds enige jaren tot de top tien van de ranglijst aller tijden zaterdagvoetbal.[2] In het laatste klassement dat uitgebracht werd neemt SC Genemuiden de zevende plaats in. Deze lijst wordt al decennia aangevoerd door de Quick Boys uit Katwijk.

Zeven spelers speelden dit seizoen tot nu toe alle tien competitiewedstrijden. Het betreft doelman Albert Flier, de verdedigers Arjen Netjes, Erik Rotman, Freek van den Berg (hij speelde onlangs zijn 250ste wedstrijd), middenvelder Patrick Lip en de aanvallers Willem Lanjouw en Anne van der Kolk. Topscorer van het elftal is Willem Lanjouw met zes doelpunten, gevolgd door Martijn Jansen met vijf doelpunten. Beide heren kunnen betiteld worden als de goalgetters van Genemuiden. Lanjouw, die overkwam van het Groningse Be Quick is al goed geweest voor 140 doelpunten in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. De 26-jarige Martijn Jansen, bezig aan zijn achtste seizoen bij Genemuiden, scoorde tot dusver 77 keer voor zijn club.

Aan de zijde bij Genemuiden komen we een groot aantal spelers in de selectie tegen die een rijk verleden hebben bij de club. De dertigjarige Freek van den Berg maakt voor het veertiende seizoen deel uit van de selectie, Arjan Kolk (32) voor het twaalfde seizoen en Berry Halfwerk voor het elfde jaar. Patrick Lip is een van de spelers met ervaring in het betaald voetbal. De speler kwam uit voor Veendam, FC Groningen, FC Oss en FC Emmen. Net als Albert Flier die uitkwam voor Cambuur Leeuwarden.

Wedstrijdinformatie:
FC Twente – SC Genemuiden

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: De Grolsch Veste
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties