Nieuws

FC Twente scoort goed uit stilstaande situaties

FC Twente scoort goed uit stilstaande situaties

Koploper AZ en FC Twente gaan het beste om met stilstaande situaties. De club uit Alkmaar scoorde al acht keer uit een standaardsituatie en kreeg twee treffers tegen. FC Twente kreeg geen enkele goal om de oren en maakte zes doelpunten uit de stilstaande situaties.

Bij AZ had Rasmus Elm het grootste aandeel met zijn vier treffers uit een vrije trap. Opvallend zijn ook de noteringen van Excelsior en NEC Nijmegen. De Rotterdammers bezetten de laatste plek met één treffer uit een indirecte vrije trap en maar liefst zeven tegentreffers. Dit terwijl Excelsior vorig jaar onder Alex Pastoor vaak gevaarlijk was uit hoekschoppen en vrije trappen.

Misschien waren dat ook de verdiensten van Alex Pastoor, die op de 'standaardsituaties-ranglijst' met NEC derde staat. De Nijmegenaren maakten vijf doelpunten en kregen één tegentreffer. Op een gedeeld vierde plaats vinden we PSV en Ajax met zes goals en drie doelpunten tegen. Feyenoord vinden we slechts terug op een veertiende stek. De ploeg kreeg vijf tegendoelpunten uit standaardsituaties en maakte er zelf drie.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties