Nieuws

'FC Twente speelt liever uit dan thuis'

'FC Twente speelt liever uit dan thuis'

Spelen in een kolkende Grolsch Veste, wat is er mooier. Echter hebben de Tukkers tegenwoordig een grotere voorkeur voor een uitwedstrijd dan een thuiswedstrijd. De oorzaak is de slechte grasmat in Enschede. Afgelopen vrijdag tegen Willem II was de grasmat perfect en voelden de Tukkers zich meer op hun gemak dan op het trapveld in De Grolsch Veste.

"Dat kan omdat daar pas de dertiende wedstrijd van het seizoen op werd gespeeld", aldus Alfred Schreuder tegenover Voetbal International. De grasmat in Enschede heeft dit seizoen al veel te verduren gehad. "In De Grolsch Veste zijn er al meer dan dertig afgewerkt op het hoofdveld, omdat ook Jong FC Twente en incidenteel de dames erop spelen. Jong FC Twente moet als ploeg uit de Jupiler League namelijk ook spelen op een locatie die voldoet aan de eisen van de KNVB en als we dat permanent willen oplossen, dan betekent dat een flinke investering van enkele tonnen" vervolgt hij. Een nieuwe grasmat lijkt daarom voorlopig nog niet reëel.

[google] "Dat geld heeft de club niet". verwijst de oefenmeester naar de financiële malaise bij de club. "Dat is ook de reden dat Jong FC Twente volgend seizoen niet meer in de Jupiler League speelt. We beseffen dat het een slechte zaak is, juist omdat we nu zijn aangewezen op de jeugd, maar het kan niet anders. Slechts door interventie van de KNVB is nu de opening gekomen dat Jong FC Twente zijn overige duels in Emmen speelt", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties