Nieuws

FC Twente spits kampt met hartritme problemen

FC Twente spits kampt met hartritme problemen

Jari Oosterwijk was vorige week ziek waarna hij volgens geruchten een mogelijk langdurige blessure opgelopen zou hebben. Dit zou tevens de reden zijn dat er een extra spits is gehaald door FC Twente. Nu blijkt dat de aanvaller kampt het hartritmestoornissen. Volgens de artsen heeft hij last van boezemfibrilleren. Hij zal over vier weken worden geopereerd en de rest van het seizoen niet meer inzetbaar zijn.

[google]Dat komt normaal gesproken alleen voor bij ouderen", zegt Bas Peijs, teamarts van FC Twente. De aandoening is gelukkig niet ernstig. “Jongeren hebben hier niet zo vaak last van en wanneer het bij sporters voorkomt dan zijn het vaak duursporters. Jari is wat dat betreft een uitzondering. Het is een onschuldige hartritmestoornis en hij kan bij wijze van spreken er zonder problemen honderd jaar mee worden. Wanneer hij zo’n aanval krijgt moet het hart weer in het goede ritme gebracht worden. Dat kan met medicatie, maar ook met een elektrische schok. Er is geen spoed bij, maar het is voor Jari gewoon heel vervelend, het zorgt voor een opgejaagd gevoel. Medisch gezien is er geen noodzaak om de ingreep te ondergaan, maar Jari kiest er nu zelf voor. Het is voor hem heel onprettig als het hem overkomt, dat is begrijpelijk. Tijdens de operatie wordt het plekje waar het ontstaat dicht gebrand en op die manier geïsoleerd.”

Oosterwijk heeft sinds afgelopen juli vijf keer last gehad van de stoornissen. “Ik wil hier graag zo snel mogelijk van af zijn. Ik was er wel een beetje klaar mee. Ik merkte dat mijn hartslag heel aanwezig was, het voelde heel onregelmatig. Mijn vader heeft het ook wel eens gehad, dus ik wist dat het niets ernstigs was."

“Ik kan gewoon trainen, behalve in de partijvormen, ik mag niet in de duels komen. Door de bloedverdunnende medicijnen mag ik geen contactsport doen. Deze moet ik tot drie maanden na de operatie gebruiken. Conditioneel kan ik alles doen, de komende maanden ga ik heel specifiek trainen. Het is heel vervelend als zoiets gebeurt, daarom wilde ik er zo snel mogelijk van af zijn. Aan het begin van het nieuwe seizoen sta ik er weer", besluit de spits op de clubwebsite.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties