Nieuws

FC Twente vaag over Gladstony

FC Twente vaag over Gladstony

FC Twente wil het nog niet bevestigen, maar de club lijkt zich binnenkort te versterken met het Braziliaanse talent Gladstony Estevan Paulino da Silva. De multifunctionele middenvelder van Desportivo Brasil is per 1 september speelgerechtigd. Gladstony moet het eerste vruchtbare resultaat worden van de samenwerking tussen Manchester United en FC Twente.

Coach Sir Alex Ferguson heeft de inmiddels achttienjarige speler al jaren in het vizier. United kan Gladstony echter niet meteen zelf inlijven vanwege de strenge Engelse regels om spelers van buiten de Europese Unie een werkvergunning te verschaffen. Voor ze welkom zijn in Engeland, moeten deze voetballers in de laatste twee jaar driekwart van de interlands met de nationale ploeg hebben gespeeld of zich in competitieverband hebben bewezen. Omdat talenten in de Eredivisie makkelijker aan de bak komen dan in de Premier League, is United begin dit jaar met FC Twente een samenwerking gestart.

Gladstony is een speler die zowel aanvallend als verdedigend op het middenveld uit de voeten kan. De jeugdinternational heeft volgens de Braziliaanse media een goede techniek, allround kwaliteiten en een fantastisch rechtervoet. Of hij zijn belofte in het buitenland eveneens in kan lossen, blijft de vraag. Gladstony is immers nooit actief geweest in Europa en heeft ook nog niet meegetraind bij FC Twente.

Zolang de Tukkers Gladstony nog niet hebben verwelkomd, weigert de club op de zaken vooruit te lopen. “Wij willen vooralsnog geen mededelingen doen over de eventuele komst van Gladstony”, stelt Richard Peters, persvoorlichter van FC Twente. “Het enige wat ik kan zeggen, is dat wij hem begin september verwachten. Pas als hij hier daadwerkelijk is, geven we verdere uitleg.”

Mocht Gladstony daadwerkelijk voet op Enschedese grond zetten, dan is het de verwachting dat hij zich aanvankelijk in het belofteteam moet bewijzen. Na een seizoen wil Manchester United evalueren. Als Gladstony dan nog niet definitief is doorgebroken, zou hij zomaar nog een jaar bij FC Twente kunnen blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties