Nieuws

FC Twente verliest niet als Koppers speelt

FC Twente verliest niet als Koppers speelt

Dico Koppers speelde dit seizoen negen wedstrijden voor FC Twente in de Eredivisie en van die negen wedstrijden ging geen enkele wedstrijd verloren. De linksback van FC Twente speelde van die negen wedstrijden zes keer in de basis en kwam drie keer als invaller binnen de lijnen.

Met Koppers speelde FC Twente vijf keer gelijk en wist het vier keer te winnen. Het doelsaldo over de negen wedstrijden met de 23-jarige linksback is 18 doelpunten voor en negen treffers tegen. Uit de statistieken van Squawka blijkt dat Koppers tot zes gecreëerde kansen is gekomen, waarvan vijf key-passes (een pass die leidt tot een directe kans) en één assist.

De voormalig Ajacied heeft gemiddeld vier defensieve acties per wedstrijd, in totaal heeft hij tien keer een bal van de tegenstander onderschept en 27 keer de bal opgeruimd. Koppers heeft een gemiddelde passnauwkeurigheid van 77%. Van de 269 passes kwamen er 206 aan bij een medespeler. De overige 63 passes wisten de voet van een medespeler niet te bereiken. Het merendeel van de passes ging naar voren (169 passes - 62,8%), de overige 100 passes (37,2%) ging terug naar achteren.

Dico Koppers in de duels

[google]Koppers, wiens contract eind juni afloopt, boekt in de duels wisselende resultaten. De verdediger kwam in negen duels tot 23 tackles, waarvan er 12 succesvol waren. De stand-in van Robbert Schilder was betrokken bij 15 overtredingen, daarvan maakte Koppers er negen op de tegenstander. Bij de overige zes was de linksback zelf het slachtoffer.

De geboren Harmelaar probeerde zeven keer zijn tegenstander te passeren, dit lukte hem uiteindelijk vier keer. Tot slot de kopduels, Koppers ging 15 keer een luchtduel aan en won liefst 11 keer zo'n luchtduel. Statistisch gezien is dit dus het sterkste punt van de verdediger.

Stelling: FC Twente moet Koppers behouden.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties