Nieuws

FC Twente verliest partner aan Sparta

FC Twente verliest partner aan Sparta

FC Twente is weer een samenwerkingspartner armer. Verschillende samenwerkingen werden door de Tukkers zelf al opgezegd, nu heeft de De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) een nieuwe partner gevonden die in de plaats komt van de club in Enschede. Dat het einde van de samenwerking eraan zat te komen, was reeds bekend. De keuze ging tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam.

De samenwerking tussen FC Twente en JVOZ verliep al enige tijd niet optimaal. De Zeeuwen konden maar met moeite contact krijgen met de Tukkers, en de samenwerkingspartner zei eerder nog een bedrag van zo'n 50.000 euro van FC Twente tegoed te hebben. Reden genoeg voor beide partijen om de samenwerking te stoppen. Maar dat betekent niet dat de zaak met betrekking tot het verschuldigde bedrag ook meteen is afgedaan. "De samenwerking is opgezegd, maar de vordering blijft staan." aldus JVOZ voorzitter John Dane tegenover Omroep Zeeland.

[google] In haar zoektocht naar een nieuwe partner, is de JVOZ uitgekomen bij Sparta Rotterdam. Het doel is om zoveel mogelijk jeugdspelers te ontwikkelen. Redenen voor de nieuwe samenwerking is dat Rotterdam dichterbij Zeeland ligt dan Enschede, en het niveau van Sparta komt meer overeen met dat van de JVOZ dan dat dat bij de Tukkers het geval was. En bovendien beschikt Sparta over een zeer goed aangeschreven jeugdopleiding.

Tot slot zal de JVOZ ook meer intern actief aan het werk gaan bij Sparta. Dolf Roks, mede-oprichter van de JVOZ, zal bij de Rotterdamse voetbalclub de functie van Hoofd Jeugdopleiding & Scouting gaan vervullen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties