Nieuws

FC Twente verloor nog nooit in eigen huis van PEC Zwolle

FC Twente verloor nog nooit in eigen huis van PEC Zwolle

Vanavond neemt FC Twente het in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De Tukkers snakken naar een overwinning, en het is zelfs de enige ploeg in De Eredivisie die in 2015 al zo lang moet wachten op een overwinning. De laatste keer dat FC Twente won, was op 31 januari tegen SC Cambuur. Als de competitie was begonnen in januari dit jaar dan stond FC Twente zelfs helemaal onderaan. Voetbal International zette een aantal feitjes op een rij.

FC Twente heeft nog nooit in eigen huis verloren van PEC Zwolle. Acht keer pakten de Tukkers de volle buit, vijf keer werden de punten gedeeld. De Overijsselderby staat garant voor doelpunten. Van de laatste elf thuiswedstrijden tegen de Zwollenaren, werden er in tien van deze duels namelijk twee goals of meer gescoord door FC Twente. FC Twente incasseerde acht goals van de Zwollenaren, en maakte er zelf 28.

De laatste vier wedstrijden in De Eredivisie scoorden de Tukkers zes goals. Bij élke goal was Hakim Ziyech betrokken. Hij maakte 3 doelpunten en gaf drie keer een assist. Aanvaller Corona is een echte dribbelaar. Hij dribbelde namelijk al 164 keer dit seizoen, dat zijn er 38 meer dan menig ander Eredivisiespeler. Een speler waar FC Twente vanavond zeker rekening mee moet gaan houden is Stef Nijland. Een echte goalgetter. Er zijn slechts vier spelers die in De Eredivisie in één seizoen vaker scoorden voor PEC Zwolle dan Stef Nijland. Trainer Ron Jans is er één van die vier. Hij maakte er twaalf, Nijland staat nu op elf. Dit aantal kan uiteraard nog stijgen.

PEC Zwolle heeft het erg moeilijk in uitwedstrijden de laatste tijd. Na vier van de vijf laatste uitduels keerden de Zwollenaren zonder punten huiswaarts. Drie van deze verloren duels waren achtereenvolgend, onder huidig trainer Ron Jans verloor PEC Zwolle nog nooit voor de vierde maal op rij in een uitwedstrijd. Ook het scoren op natuurgras is lastig voor de club die zelf beschikt over kunstgras. In de laatste negen competitieduels op natuurgras plaatsten de Zwollenaren slechts zeven keer de bal achter de doelman. Wel heeft PEC Zwolle een goed richtingsgevoel. De schotnauwkeurigheid ligt bij de club uit Zwolle namelijk het hoogst, 53 procent van de schoten bereikten het doel of de keeper.

[google] PEC Zwolle heeft dit seizoen het eigen clubrecord gebroken. Nooit eerder pakten de Zwollenaren 42 punten in een seizoen. En met nog negen wedstrijden te gaan kan de club dit record alleen nog maar meer glans geven. FC Twente beschikt op dit moment over een teleurstellend aantal van 33 punten. Ron Jans staat sinds 2013 aan het roer bij PEC Zwolle, en speelde in deze periode twaalf keer tegen FC Twente. Twee maal wist hij met zijn ploeg de Tukkers te verslaan.

De aftrap van FC Twente - PEC Zwolle is vanavond om 18:30.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties