Nieuws

"FC Twente voetbalt zonder eigen gezicht, zonder identiteit"

"FC Twente voetbalt zonder eigen gezicht, zonder identiteit"

FC Twente staat bovenaan in de Eredivisie, maar het is de vraag hoelang de Tukkers de koppositie nog vast kunnen houden. De ploeg van Steve McClaren maakt de laatste tijd weinig indruk, verspeelde vorige week punten tegen Roda JC Kerkrade en kreeg donderdag een pak slaag van Levante in de Europa League. "Het is hopen op één of twee bevliegingen van Dusan Tadic of Nacer Chadli en verder niets", stelt analist Wim Kieft in zijn column in De Telegraaf.


Kieft vindt het jammer dat McClaren weer aan het roer staat bij FC Twente, en niet zijn voorganger Co Adriaanse. "Ik dacht echt dat ze Co bij Twente in huis hadden gehaald omdat hij voor een bepaalde speelstijl staat", zegt Kieft. "De ploeg was kampioen van Nederland geworden met McClaren en moest in de daaropvolgende jaren een eigen identiteit ontwikkelen. Dan ben je met Adriaanse aan het goede adres, hoewel je af en toe best wel eens door het ijs zal zakken, zoals FC Twente overkwam bij Benfica."

"Alleen heeft Adriaanse om wat voor reden ook nooit een eerlijke kans gekregen in Enschede. Intussen zie je nog altijd een FC Twente over de velden lopen zonder eigen gezicht, zonder identiteit", vervolgt Kieft. "Voor mij past hij in het rijtje trainers met Johan Cruijff en Louis van Gaal. De eerste staat voor nog technischer voetbal, Van Gaal voor nog verzorgder voetbal, maar bij Adriaanse is er meer plaats voor onderscheidend spectaculair voetbal. Dat mis ik op de velden tegenwoordig."

Voetbalzone

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties