FC Twente Vrouwen boeken simpele zege op provinciegenoot

[google]De vrouwen van FC Twente hebben dinsdagavond een simpele zege geboekt op provinciegenoot PEC Zwolle. In het IJsseldelta stadion won de ploeg van coach Arjan Veurink met 4-0 van de Zwollenaren.

De vrouwen beslisten de wedstrijd in de eerste helft al, na een kleine dertig minuten spelen opende Ellen Jansen de score. Ze schoot binnen na een goede voorzet van Shanice van de Sanden. Tien minuten later was de spits van de Vrouwen ook verantwoordelijk voor de 0-2. Op slag van rust kregen de FC Twente Vrouwen ook nog een penalty nadat Jolijn Heuvels van de PEC Zwolle Vrouwen een overtreding maakte op Anouk Dekker. Sherida Spitse liet dit buitenkansje vanaf elf meter niet liggen en schoot raak.

PEC Zwolle kwam in de tweede helft beter voor de dag en kreeg grote kansen via Sylvia Smit en oud-speelster van de FC Twente Vrouwen Tesse Klein Braskamp. Maar PEC Zwolle kwam in de tweede helft niet tot scoren. FC Twente wist nog wel tot scoren te komen, Shanice van de Sanden maakte de vierde treffer namens de Tukkers.

Door de 4-0 zege blijft FC Twente de koploper van de BeNeLeague. PEC Zwolle is met één punt uit vier wedstrijden de hekkensluiter.