Nieuws

'FC Twente wil af van 20 contractspelers'

'FC Twente wil af van 20 contractspelers'

Nadat de licentiecommisie van de KNVB FC Twente officieel in Categorie 1 heeft geplaatst, worden nu de eerste maatregelen die de club heeft (moeten) nemen zichtbaar. FC Twente gaat vijftien banen schrappen in ondersteunende functies op kantoor in de Grolsch Veste en op het trainingscentrum in Hengelo. Dit meldt de Tubantia vandaag.

Plan van aanpak

Een plan van aanpak moest worden gepresenteerd om hier zo snel mogelijk weer uit te komen. Herman Hazewinkel en Ruud Kok, die gezien worden als twee zwaargewichten binnen de financiële wereld, werden eerder al aangesteld om voor de zomervakantie actie te ondernemen. Herman Hazewinkel zat jaren op de stoel van voorzitter in de RvB bij Volkerwessels, daarnaast is hij nog commissaris bij o.a. Twentsche Kabel Holding en Schiphol.

[google]Munsterman had ook al aangekondigd om voor in totaal 3 miljoen te zullen snijden op de spelerssalarissen. Wisgerhof, Boschker, Rosales en Kuiper vertrekken hoe dan ook bij Twente en voorlopig wordt er voor geen van hen een vervanger aangetrokken. Het 'wachten' is nu ook op transfers van grootverdieners als Castaignos, Bengtsson en Tadic. Het is de bedoeling dat de selectie wordt teruggedrongen, er zouden 20 spelers van de loonlijst af moeten. Dat zegt financieel adviseur Arjan Hoop van de raad van commissarissen in de Tubantia.

De club is al druk bezig om de balans van het aantal contractspelers te herstellen. 2 seizoenen geleden bedroeg de gemiddelde salarislast 301.000 euro, waarmee Twente na Ajax de meeste spelers onder contract had staan. Er wordt al flink doorgeselecteerd, zo blijkt na de eerste training van dit seizoen. [nederbet][ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties