Nieuws

FC Twente wil Elia huren

FC Twente wil Elia huren

Het is al langer bekend dat FC Twente op zoek is naar een buitenspeler. Sinds het vertrek van Bryan Ruiz naar Fulham heeft het nog geen geschikte vervanger gevonden. Bovendien hopen de Tukkers Emir Bajrami te verkopen, om een eventuele aanwinst te financieren. De club uit Enschede zou momenteel met Juventus in gesprek zijn over een verhuur van Eljero Elia.

Eerder werden Dusan Tadic en Luciano Narsingh in verband gebracht met de eredivisieclub. Tadic staat op dit moment onder contract bij FC Groningen en werd eveneens al gelinkt aan Schalke 04 en Bayern München, daardoor zal Twente een grote zak met geld op tafel moeten leggen voor Tadic. Heerenveen-speler Narsingh gaf in een eerder stadium al aan graag een stap hogerop te willen maken, vooralsnog is zijn werkgever niet van plan daaraan mee te werken.

Elia begon zijn loopbaan bij ADO Den Haag, die hem uit de jeugdopleiding van Ajax had gehaald. In 2007 werd hij ontdekt door Twente, waar hij 64 wedstrijden speelde en elf keer tot scoren kwam. Door zijn goede spel in Enschede werd hij overgenomen door Hamburger SV, wat hem afgelopen zomer kwijt raakte aan Juventus. Bij de Italiaanse topclub komt hij echter weinig aan spelen toe.

Robin Tibbe

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties