Nieuws

FC Twente wil op de aanval

FC Twente wil op de aanval

FC Twente speelt zaterdag bij sc Heerenveen met de spitsen Marc Janko en Luuk de Jong. Trainer Co Adriaanse heeft vrijdag gezegd in Friesland vooral te willen aanvallen. Dinsdag in de play-off van de Champions League tegen Benfica moest Janko aanvankelijk plaats maken voor de 'controlerende' middenvelder Denny Landzaat.

Nacer Chadli ontbreekt nog steeds bij de bekerwinnaar wegens een blessure. Of Rasmus Bengtsson en Landzaat inzetbaar zijn is nog niet zeker. Beiden zijn niet geheel fit.

Strijdplan
Co Adriaanse heeft het strijdplan voor het duel van sc Heerenveen klaarliggen. De coach van FC Twente noemt de verdediging de zwakste linie van de Friezen en vindt dat vooral de voorhoede niet in stelling mag worden gebracht.

Vooral op de vleugels is sc Heerenveen gevaarlijk, zo geeft Adriaanse aan op de officiële website. "Ze hebben fantastische vleugelaanvallers. Als we er voor kunnen zorgen dat zij de bal niet krijgen, halen we al een hoop gevaar weg."

Ook Bast Dost is een speler om rekening mee te houden, meent Adriaanse. "Wanneer we ook nog eens zorgen dat Bas Dost in het zestienmetergebied niet wordt bediend, dan hebben we al drie spelers uitgeschakeld. Wij gaan proberen tegen Heerenveen te domineren en druk te zetten op hun defensie, zodat we kansen gaan creëren. Dan heb je de grootste kans om goals te maken."

Drie aan kop
Drie clubs hebben na twee speeldagen in de eredivisie nog geen punt laten liggen. Het trio speelt het komend weekeinde uit. Ajax bezoekt VVV-Venlo, Feyenoord gaat naar Heracles Almelo, FC Twente ontmoet sc Heerenveen in Friesland.
Vorig seizoen werd FC Twente in het Abe Lenstra stadion van de mat gespeeld, 6-2. Oussama Assaide scoorde destijds 3 keer en gaf ook nog eens 2 assists. Voor de Enschedese club, op dat moment regerend landskampioen, was het de grootste nederlaag in 7 jaar.

Tukkers komen terug
Opvallend is dat FC Twente dit seizoen begint met 3 wedstrijden die het in de vorige competitie verloor. Voorafgaand aan de ontmoeting in Friesland speelde het elftal van Co Adriaanse uit bij NAC en thuis tegen AZ. Beide ontmoetingen werden nu wel gewonnen.

Feyenoord heeft het de laatste jaren vaak moeilijk bij Heracles. Van de laatste 5 duels op het kunstgras van Almelo wonnen de Rotterdammers er slechts 1. De zege was in augustus 2009. Heracles, met als trainer oud-Feyenoorder Peter Bosz, heeft tot nu toe 4 punten. Vorige week was de eerste zege, op eigen veld tegen NAC.

Stroef begin
Vorig seizoen slaagde PSV er niet in van ADO te winnen. Nu gaat de formatie op bezoek in Den Haag na een vrij stroef begin van het seizoen. PSV verloor al bij AZ en won thuis vrij moeizaam van RKC. AZ, dat donderdag Europees verloor bij Aalesunds FK, speelt in het eigen stadion tegen NEC.

Ajax won zijn laatste 4 competitieduels van VVV-Venlo met aardige doelcijfers, 14-0. Na 2 speeldagen heeft de kampioen uit Amsterdammer al 9 doelpunten gemaakt. Net als Excelsior kwamen de Limburgers dit seizoen nog niet aan scoren toe.

Vitesse, onder leiding van John van den Brom nog ongeslagen, speelt thuis tegen het om allerlei redenen uitgedunde FC Utrecht. Excelsior speelt tegen De Graafschap. NAC, nog zonder punten, ontvangt FC Groningen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties