Nieuws

FC Twente wil talenten van Twello naar Hengelo halen

FC Twente wil talenten van Twello naar Hengelo halen

FC Twente is momenteel bezig met het reorganiseren van de jeugdopleiding. Go Ahead Eagles stopt per 1 juli 2014 met de samenwerking, alleen FC Twente en Heracles Almelo blijven over.

[google]"Hoe we alles gaan invullen is nog niet helemaal duidelijk", zegt manager technische zaken Cees Lok in De Twentsche Courant Tubantia. "Daar voeren we nu gesprekken over met alle geledingen binnen de opleiding."

De spelers die nu nog in Twello spelen, zijn in principe 'eigendom' van FC Twente. De club wil ze dan ook graag behouden en meenemen naar Hengelo. "De grootste talenten willen we uiteraard graag houden, maar je krijg nu in dat gebied wel met meer concurrentie te maken", zegt Lok. "Vitesse zit in de buurt, PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en De Graafschap. Wij hebben bijvoorbeeld jongens uit Barneveld in de opleiding en vanuit die streek kunnen we geen busjes meer laten rijden naar Hengelo. De vraag is nu hoe we dat op gaan lossen en wat die spelers willen."

Lok wil niet dat de doelstelling, dat in de toekomst 40% van het eerste elftal uit de eigen opleiding komt, verlaagd wordt. "Sterker, wij vinden dat de lat omhoog moet. Dus ondanks het verdwijnen van Go Ahead willen we geen stap terug doen. Wij willen nog altijd dat de beste spelers uit Oost-Nederland bij ons in de opleiding komen."

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties