Nieuws

FC Twente ziet Benfica als favoriet

FC Twente ziet Benfica als favoriet

FC Twente ziet in Benfica de favoriet voor de tweede wedstrijd in de play-off van de Champions League, woensdag in Lissabon. Dat viel op te maken uit de woorden van trainer Co Adriaanse een dag voor de wedstrijd. "Ik denk dat de kansen zestig tegen veertig zijn."

In eigen huis speelde FC Twente gelijk (2-2), wat in beginsel betekent dat de Nederlandse nummer twee in Portugal moet winnen. Een uitslag van 3-3 of 4-4 is ook voldoende, maar die wordt onwaarschijnlijk geacht.

"Aan de bal is Benfica beter", zei Adriaanse. "Wij moeten daarom zorgen dat onze technisch vaardige opponent zo weinig mogelijk aan de bal komt."

Gissen naar strijdplan
Hoe Adriaanse de tegenstander gaat bestrijden, liet hij in het midden. In de thuiswedstrijd liet hij aanvankelijk Marc Janko op de bank. In de tweede helft werd de Oostenrijkse schutter alsnog ingezet en speelde FC Twente met vier aanvallers. "In die fase hebben we het Benfica heel moeilijk gemaakt", vond Adriaanse naderhand.

In Enschede koos Adriaanse voor een variant met Denny Landzaat op het middenveld als controleur, met de vooruitgeschoven Luuk de Jong als diepste spits. In het tweede deel speelde FC Twente echter beter. Bovendien was Adriaanse afgelopen zaterdag met de aanvallende variant zeer succesvol bij sc Heerenveen, getuige de 5-1-overwinning.

Als FC Twente erin slaagt Benfica uit te schakelen plaatst het zich voor de groepsfase van de Champions League. Daarin kwam de Enschedese club vorig seizoen als nationaal kampioen van 2010 ook uit. Bij een nederlaag wacht altijd nog de Europa League.

Trainer Benfica: "Het is nog niet gedaan"
Volgens trainer Jorge Jesus van Benfica gaat het veel te ver om FC Twente bij voorbaat al af te schrijven. "Het is nog niet gedaan. Natuurlijk was de 2-2 in Enschede een mooi resultaat. FC Twente echter heeft een aanvallend elftal met gevaarlijke spelers. We moeten waakzaam zijn."

Wel schat Jorge Jesus de kansen van Benfica hoog in. "We moeten van ons thuisvoordeel profiteren. Dat hoeft niet met mooi voetbal. We horen thuis in de Champions League. Daarom gaat het woensdag vooral om het resultaat."

NOS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties