Nieuws

FC Twente-VVV: de voorbeschouwing

FC Twente-VVV: de voorbeschouwing

Met alle Europese geweld van de afgelopen dagen zou je haast vergeten dat FC Twente het zaterdagavond in eigen huis op neemt tegen VVV-Venlo. In De Grolsch Veste kunnen de Tukkers hun goede competitiestart een vervolg geven. De eerste drie competitieduels werden gewonnen door de club uit Enschede, waardoor het nu bovenaan staat in de Eredivisie.

Grote vraag is natuurlijk wel hoe FC Twente de midweekse Champions League uitschakeling heeft verteerd.
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jack van Hulten en hij zal de wedstrijd voor 25.700 toeschouwers tot een goed einde moeten brengen.

De tegenstander

VVV-Venlo wil proberen hoger te eindigen dan afgelopen seizoen (17e). De Venlonaren hopen zich te handhaven zonder de play-offs om promotie/degradatie te hoeven spelen. De club zat tijdens de transferperiode dan ook niet stil. Zo werd Andrei Mei op huurbasis overgenomen van Internazionale. Verder kwamen Barry Maguire (FC Utrecht), Marcel Meeuwis (Borussia Mönchengladbach), Rogier Molhoek (Vitesse) en Yannick Wildschut (FC Zwolle) naar Limburg. Bovendien besloot Wilko de Vogt deze zomer de overstap van FC Twente naar Venlo te maken. Desondanks zag VVV sterkhouder Ruud Boymans vertrekken naar AZ. De gehuurde Dario Vujicevic keerde deze zomer terug in Enschede. Daarbij zag het ook huurlingen Youssef El-Akchaoui (sc Heerenveen), Funso Ojo (PSV) en Balasz Toth (Genk) terugkeren naar hun werkgever.

VVV-Venlo wist in het nieuwe seizoen tot dusver twee doelpunten te maken. Alleen Excelsior, met één doelpunt, wist minder vaak het net te vinden. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen eindigde tegen FC Utrecht in 0-0. In het daarop volgende duel werd er met 4-0  verloren van Vitesse. Afgelopen weekeinde liet VVV echter zien wat het in huis heeft en hield in De Koel Ajax knap op 2-2. In het treffen met de Amsterdammers scoorde Ahmed Musa beide doelpunten.

VVV uit en thuis is wel een groot verschil, want VVV heeft de laatste negen uitwedstrijden verloren, De laatste keer dat de opponent van FC Twente buiten huis punten pakte was op 10 december 2010. Destijds werd Heracles Almelo in haar eigen stadion op 2-2 gehouden.

Historie

FC Twente en VVV-Venlo stonden tot op heden twaalf keer tegenover elkaar in Enschede. De bezoekers hebben nog nooit weten te winnen in Enschede. De laatste keer dat VVV een punt mee naar huis nam was op 15 december 2007 (1-1). Tijdens die wedstrijd stond na zestien minuten de eindstand al op het scorebord. Afgelopen seizoen won FC Twente met 2-1 van de club uit Venlo. Ola John was destijds de matchwinner, door in de 83e minuut het winnende doelpunt op zijn naam te schrijven.

Extra drukte verwacht door toegenomen capaciteit

Supporters die zaterdagavond de thuiswedstrijd van FC Twente bezoeken, moeten rekening houden met extra drukte bij aankomst en vertrek. Gistermiddag werd bekend dat er bij het duel FC Twente – VVV-Venlo meer capaciteit beschikbaar is in De Grolsch Veste. Om deze reden wordt extra drukte verwacht bij met name de voetgangerstunnel onder Station Enschede Drienerlo en bij de opgang naar het perron richting Hengelo. De club en de NS raden FC Twente-supporters aan om hier rekening mee te houden.

Openstelling Elsbeekweg voor voetgangers
In overleg met de Gemeente Enschede en de politie is besloten de Elsbeekweg open te stellen voor voetgangers. Het betreft normaliter de aanrij-route van de supporters van de uitspelende club. Ook de onderdoorgang onder de nieuwe tribune aan de oostzijde tussen de ingangen H-I en D-E zijn zaterdag geopend. De openstelling is mogelijk, omdat FC Twente-VVV-Venlo wordt gespeeld zonder uitpubliek. Normaal zouden de veiligheidsector en de Elsbeekweg afgesloten zijn. Om te zorgen voor extra doorstroming is besloten om deze open te stellen voor voetgangers.

Gebruikte bron: fctwente.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties