Nieuws

FCI: FC Twente in één klap €12 miljoen minder schuld en 3 punten in mindering

FCI: FC Twente in één klap €12 miljoen minder schuld en 3 punten in mindering

FC Twente is druk met het herfinancieren van de schuld die de club heeft openstaan bij de verschillende partijen. Deze zomer bedroegen de langlopende schulden op de balans in totaal €42 miljoen. Hiervan staat €8 miljoen open bij Future Capital Investments (FCI). De naam zegt u waarschijnlijk niks, maar de aandeelhouders van deze BV wel.

Dit zijn namelijk o.a. Joop Munsterman, Aldo Van der Laan, Hennie Ten Hag en Hein Trebbe (oud- en huidige rvc leden). De andere aandeelhouders zijn: Reggeborgh (Dik Wessels), Agfra Holding (Ferdinand Fransen), de erven van oud-voorzitters Frans Hartman en Herman Wessels en de Bouwcombinatie Drienerlo (Dura Vermeer / VolkerWessels / Trebbe Bouw). Zij leenden de club geld om de verbouwing van het stadion te bekostigen, meldt TC Tubantia.

[google]

€12 miljoen schuld minder

FCI werd opgericht om de balans van de club over boekjaar 2012/2013 er voorspoediger uit te laten zien. Alle eerder genoemde aandeelhouders hadden bij elkaar een lening van €16,5 miljoen openstaan bij de club, tegen een rentepercentage van 7%. Door deze schuldeisers te clusteren (in FCI), kon FC Twente in één keer €12 miljoen afschrijven op de langlopende schulden. Dus zonder af te lossen had de club ineens €12 miljoen schuld minder. En de partijen moesten genoegen nemen met 4 in plaats van 7% rente.

Punten in mindering

In ruil hiervoor moest FC Twente elk jaar €2,2 miljoen overmaken aan FCI. Geld dat afkomstig was uit de TV-gelden - in totaal €6,5 miljoen. De KNVB ging echter niet akkoord met deze 'TV-gelden constructie', wat vorig seizoen leidde tot de eerste drie punten in mindering.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties