Nieuws

Fer: Heb me teveel aangepast

Fer: Heb me teveel aangepast

Met een doelpunt in de topper tegen PSV (2-2) liet Leroy Fer zaterdag blijken dat hij weer meetelt bij FC Twente. De 21-jarige middenvelder had meer moeite dan verwacht met zijn overstap van Rotterdam naar Enschede.

''Ik heb me te veel aangepast, terwijl je juist dicht bij jezelf moet blijven'', aldus Fer. ''Dat is in mijn geval gretig zijn en hard werken voor het team.''

In De Kuip speelde Fer de eerste weken van het seizoen een hoofdrol. Na zijn transfer voor zo'n 5,5 miljoen euro naar bekerwinnaar FC Twente kon de Zoetermeerder dat hoge niveau niet benaderen.

''Het was in alles wennen, zowel binnen als buiten het veld. Twente speelt in een hoger tempo en heeft een ander team dan Feyenoord. Ik heb nu ook een heel andere manier van leven."

"Ik zit hier alleen met m'n vriendin, terwijl de rest van mijn familie aan de andere kant van het land zit. Als ik vroeger wat had, ging ik even bij m'n familie langs. Nu kan dat niet.''

Stempel

Het zorgde ervoor dat de doorgaans zo dominant voetballende Fer zijn stempel nog niet kon drukken in de Grolsch Veste. De middenvelder verloor al snel zijn basisplaats. Het ontlokte trainer Ronald Koeman van Feyenoord de opmerking dat Fer beter in Rotterdam had kunnen blijven.

Fer pareert die kritiek: ''Ik heb deze stap gemaakt omdat ik denk dat ik me hier het beste kan ontwikkelen. Ik voel dat ik bij Twente beter word, ook al speel ik even niet. Maar ik heb hier niet voor niets een langjarig contract getekend.''

Gelijkmaker

Fer zag zaterdag vanaf de bank hoe FC Twente met liefst vijf aanvallers in de ploeg lange tijd werd overlopen door PSV.

''De trainer wilde druk houden op PSV, daar moeten we ons dan in vinden. Ik heb nog nooit in zo'n aanvallend team gespeeld, ook niet bij de F-jes. Dit was wel heel aanvallend.'' De middenvelder kwam twintig minuten voor tijd in het veld en tekende prompt voor de gelijkmaker.

''Dit was een belangrijk doelpunt natuurlijk, maar ik had liever gehad dat Luuk de Jong twee goals had gemaakt en wij dan hadden gewonnen. Er had meer in gezeten. Daarom stapte ik niet met een glimlach van het veld'', aldus Fer. ''Ik wil alles geven voor deze club en prijzen winnen. Ik heb m'n draai nu in ieder geval wel gevonden en dat is fijn.''

Nu.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties