Nieuws

Fer wil weg. Vanmiddag beraad.

Fer wil weg. Vanmiddag beraad.

Leroy Fer gaat vandaag met zijn vader en met zaakwaarnemer Rob Jansen om de tafel zitten om over zijn toekomst te praten. De speler wil nog altijd naar FC Twente, maar Feyenoord liet gisteren weten hem niet meer te willen laten gaan. „Onbegrijpelijk”, vindt FC Twente-voorzitter Joop Munsterman.

Leroy Fer heeft zich vanaf het begin nooit openlijk uitgelaten over de toestanden rondom zijn transferzaak. Maar dat de speler van Feyenoord zich niet prettig voelt bij de situatie is duidelijk. Hij zit tussen twee vuren, is machteloos en kan alleen maar afwachten. „Het is een heel vervelende situatie”, zegt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen.

FC Twente zet alles op alles om de middenvelder binnen te halen en Feyenoord wil hem maar niet laten gaan. De Tukkers hebben drie keer een bod op hem uitgebracht, dat net zo vaak werd afgewezen door de Rotterdammers. Het laatste bedrag dat de Tukkers voor Fer wilden betalen: vier miljoen euro. Met daar bovenop nog bonussen als Twente sportieve successen boekt en nog een percentage van een eventuele toekomstige tranfer van Fer. „Dat is afgewezen, maar we laten het er niet bij zitten”, zei Munsterman daar dinsdag over. Gisteren vernam hij dat technisch directeur Martin van Geel Fer helemaal niet meer wil laten vertrekken uit Rotterdam. „ Onbegrijpelijk. Wellicht hebben wij de inhoud van ons bod onvoldoende duidelijk kunnen maken”, aldus Munsterman.

Volgens Van Geel staat de gehele club achter de beslissing om het Twentse bod (weer) af te wijzen, net als de Vrienden van Feyenoord, die recht hebben op een deel van het transferbedrag. Feyenoord neemt daarbij een groot risico, want het contract van Fer in Rotterdam loopt na dit seizoen af en dan loopt hij voor niets de deur uit. „Feyenoord heeft het recht om het sportieve aspect zwaarder te laten wegen dan het financiële aspect”, zegt Fers zaakwaarnemer Jansen. „Iedereen begrijpt de situatie: Twente wil Leroy dolgraag hebben en gaat tot het uiterste om hem te krijgen. Feyenoord heeft financiële problemen en kan van het bedrag dat voor Fer binnenkomt geen vervanger kopen. Van Geel denkt: ‘Ik raak mijn beste speler kwijt en krijg er niets voor terug’. Hij kiest dan liever voor kwaliteit op het veld”, zegt Jansen. De zaakwaarnemer heeft vandaag een afspraak met de speler en zijn vader. „Dan gaan we bespreken wat we het beste kunnen doen. Daar wil ik verder nog niets over zeggen. Fer geeft aan dat zijn sportieve keuze ergens anders ligt dan bij Feyenoord. Hij wil nog steeds graag naar Twente. Ondanks dat het lastig is, heeft uiteindelijk niemand schuld aan deze situatie.”

TCTubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties