Nieuws

Fer: "Wissel was gepland"

Fer: "Wissel was gepland"

FC Twente-middenvelder Leroy Fer pakte met zijn ploeg een punt in de ArenA tegen Ajax. Na afloop gaf Fer een analyse van de wedstrijd. De middenvelder was niet ontevreden nadat Luuk de Jong in de slotfase een punt redde voor de club uit Enschede. "Ja, we zijn wel blij met een gelijkspel. In de eerste helft was Ajax beter en hadden ze zeker het beste van het spel. In de tweede helft kwamen we meer in de wedstrijd."

Fer speelde zelf een onopvallende wedstrijd en werd in de tweede helft gewisseld voor Denny Landzaat. Volgens de middenvelder was dit niet om tactische redenen. "Ik was in de eerste helft gevallen en heb in de rust met de trainer afgesproken dat hij me zou wisselen."

Na de wissel van Fer kwam Twente meer in de wedstrijd. Fer zelf heeft daar wel een verklaring voor. "Denny (Landzaat,red.) brengt vaak veel rust aan de bal. We gingen hierdoor meer voetballen en werden bij vlagen erg gevaarlijk. Bij ons heerste de hele tijd het gevoel dat er iets te halen viel in Amsterdam."

Uiteindelijk maakte Luuk de Jong tegen het einde van de reguliere speeltijd de gelijkmaker. "We bleven aandringen en dan weet je dat Luuk erg scherp is voor het doel." Volgens Fer was het gelijkspel hierdoor een verdiende uitslag. "Ajax was wel sterker, maar wij hebben ook wat kansen gecreëerd. Als zij het dan niet afmaken, blijven wij in de wedstrijd."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties