Nieuws

FIFPro-baas Van Seggelen haalt uit naar FC Twente

FIFPro-baas Van Seggelen haalt uit naar FC Twente

FC Twente ging eerder dit jaar in zee met de investeringsmaatschappij Doyen Sports Group, FIFPro-baas Theo van Seggelen vindt dit een schokkende ontwikkeling. Hij hoopt dan ook om de investeringsmaatschappijen zo snel mogelijk uit het betaalde voetbal te kunnen verbannen.

"Nu we het allemaal niet meer kunnen betalen, gaan we in zee met investeringsmaatschappijen", zo vertelt hij tegen Voetbal International. "Onze bedoeling is niet om de clubs te liquideren, maar de foute gedachte dat je aan transfers geld kunt verdienen moet worden uitgebannen", aldus Van Seggelen.

Van Seggelen vindt dat Twente Russisch roulette speelt

[google]Hij is van mening dat het een Russisch roulette is en noemt FC Twente hierbij als voorbeeld. "Het is Russisch roulette. FC Twente is een goed voorbeeld", zo legt Van Seggelen uit. "Daar dachten ze: We gaan allemaal buitenlandse talenten halen en doorverkopen. Maar een voetballer is maar een mens, hè? Niet al die talenten zijn geschikt voor de top. Daar zit het mis. Het kost meestal meer dan het oplevert. Na het Bosman-arrest was het Russisch roulette met één kogel. Inmiddels is het Russisch roulette met vijf kogels", zo besluit hij kritisch.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties