Nieuws

FIFPro wil huidig transfersysteem 'opblazen'

FIFPro wil huidig transfersysteem 'opblazen'

De internationale spelersvakbond FIFPro wil het transfersysteem opblazen, aldus de Voetbal International. De organisatie stapt naar de Europese Commissie en naar het Europese Hof van Justitie in een poging het huidige systeem van de FIFA te laten doen verdwijnen.

[google]FIFPro vindt dat het betaalde voetbal zichzelf kapot maakt. Volgens de bond waar bijna 50.000 voetballers bij zijn aangesloten, worden duizenden spelers wereldwijd niet betaald en heeft het berekend dat maar liefst 28% van de omzet (545 miljoen Euro per jaar) van de transfermarkt in de zakken van zaakwaarnemers verdwijnt.

FIFPro president Phillipe Piat is er klaar mee: "Het transfersysteem faalt voor 99 procent van de spelers. Voetbalbonden, competities en clubs stellen dat het systeem nodig is om de sportieve balans te verzekeren, maar in werkelijkheid veroorzaakt het een spiraal van economische en sportieve disbalans waar alleen de rijkste één procent van de clubs en spelersmakelaars van profiteert."

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties