Nieuws

Fred Rutten in beeld bij Hannover 96

Fred Rutten in beeld bij Hannover 96

Fred Rutten wordt gezien als mogelijke opvolger van de gisteren ontslagen Mirko Slomka bij Hannover 96, zo meldt de Telegraaf. Na een dienstverband van bijna vier jaar is de Duitser, wegens slechte resultaten ontslagen bij de Bundesligist. De 51-jarige Rutten had het afgelopen halfjaar een sabbatical maar staat in het nieuwe jaar open voor een nieuwe trainersfunctie.

[google]"Het begint weer te kriebelen", zo zei de oud-trainer van onder meer FC Twente, PSV en Vitesse onlangs. Rutten is niet de enige kandidaat om het trainerschap bij Hannover 96 over te nemen. Ook Greuther Fürth-trainer Frank Kramer is kandidaat.

Rutten was eerder dit jaar al in beeld bij 1.FC Nürnberg, maar de trainer woonachtig in Overdinkel besloot om de interesse naast zich neer te leggen. Dit omdat hij met het thuisfront had afgesproken een rustpauze te houden. Ook de belangstelling van AZ deed de geboren Wijchenaar niets. Ook stond Rutten op een lijstje om bondscoach van Hongarije te worden, maar de Hongaarse bond besloot te gaan voor een bondscoach uit eigen land.

Fred Rutten was al eerder trainer in de Bundesliga. Tussen juli 2008 en eind maart 2009 was hij trainer van Schalke 04. Saillant detail: daar was hij de opvolger van Mirko Slomka.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties