Nieuws

Fritz Korbach ongenezelijk ziek

Fritz Korbach ongenezelijk ziek

Als Jan van Halst zegt dat hij weinig op het trainingscomplex van FC Twente komt, geloof ik hem direct. Want ik geloof nooit dat zijn relatie van Co Adriaanse en Youri Mulder nog optimaal is. En dan ook nog zo’n raar afscheidsinterview (althans zo las ik het) in Voetbal International van een paar weken terug. Het wachten is dat Van Halst op een zondagavond de tactiek van FC Twente eerder die dag door de molen haalt. Maar goed, ik had een mijns inziens lezenswaardige column over hem voorbereid, maar gisteravond laat kreeg ik een telefoontje van Gerda, de vriendin van Fritz Korbach, dat Fritz de kerst niet haalt. Normaal gesproken een grappige uitdrukking om te onderstrepen dat een trainer op de wip bij een club zit, maar als God bestaat wil die binnenkort ook eens lachen.

Fritz heeft kanker en allerlei bijkomende ellende, ligt weer in het ziekenhuis waar ik hem afgelopen wekeend bezocht. Hij had bij mijn weten nog geen verpleegster ‘tegen het plafond’ gegooid, maar hij toonde wel belangstelling voor mijn vriendin die hij graag beter wilde leren kennen. Dat moet dan wel snel gebeuren.

Hij zou nog even een scan krijgen deze week, dan ging hij weer snel naar huis; we hadden al afgesproken in oktober naar een wedstrijd van FC Twente te gaan. Maar de scan ziet er dus niet goed uit. Ik heb Fritz zelf niet gesproken, maar ik begrijp dat hij er inmiddels wel klaar mee is en geen gesleep naar andere ziekenhuizen of lichaamsverterende behandelingen meer wenst.

Fritz is niet de aller-populairste voetbaltrainer meer, en dan begrijp ik ook nog, hij krijgt weinig bezoek – zeker niet van Ajax waar hij ooit in de bestuurskamer vroeg ‘hoe laat het neuken begon’. En dat was op een moment dat hij serieus in de race was voor een baantje in toen nog De Meer.
Hij ligt in het Medisch Centrum Leeuwarden aan de Henri Dunantlaan… René van der Gijp en Maarten Spanjer zijn onlangs bij Fritz langs geweest, hij vond het fantastisch. Jan Smit mist hem diep in zijn hart nog steeds en belt hem regelmatig.

Fritz heeft geleefd, gezopen, gevreeën als geen ander die ik ken. En erg veel stomme dingen gedaan waardoor op zijn cv een echte topclub ontbreekt. Net te veel en te belangrijke mensen beledigd. Maar het Korbach-effect bestaat echt. En dat verdwijnt dus snel. Het gaat mij allemaal te snel. Van de week het vergelijkbare nieuws over de vrouw van een collega van mij. Het zijn allemaal leuke mensen, merk ik. Het goede nieuws dat ik daaruit distilleer? Dat is hier voorlopig nog even rondloop….

Bron: Jan Medendorp

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties