Nieuws

Gaat het weer een beetje?

Gaat het weer een beetje?

Wij zijn er in goeie en in slechte tijden en het zal niemand zijn ontgaan, FC Twente staat in de Finale van de KNVB Beker en zal op 8 mei 2011 ten koste van Ajax de beker in ontvangst willen nemen. De iPhone app van FC Twente is genomineerd en FC Twente is druk bezig om de nieuwe Shop (zie foto) vorm te geven.

Janko moet de komende weken met een gebroken middenhandsbeentje spelen en het zijn nog steeds drukke tijden, ook op onze redactie. Met een glimlach: "En Scheidsrechter bossen heeft een kado gekregen van FC Twente Een Douglasbon"

Finale KNVB Beker op 8 mei in Rotterdam tegen Ajax

FC Twente en Ajax zullen op 8 mei aanstaande tegen elkaar strijden om de felbegeerde KNVB beker, waarbij FC Twente de thuisspelende partij is. De wedstrijd wordt traditioneel op zondag om 18.00 uur gespeeld, zodat ook amateurvoetballers die zelf op het veld staan, de finale kunnen zien.

Michel Preud’homme: “Het is fantastisch dat we de bekerfinale hebben gehaald, een compliment aan de hele ploeg. Natuurlijk is het kampioenschap heel belangrijk,
maar dat is een totaal andere gebeurtenis dan een bekerfinale. In een finale weet je nooit wat er kan gebeuren.
In elk land is het een gezamenlijk voetbalfeest, met een heel speciaal gevoel. Ik kijk ernaar uit.”

Frank de Boer: “FC Twente – Ajax als bekerfinale in De Kuip is natuurlijk een fantastisch affiche. Het zijn ook twee ploegen met een fantastisch publiek. De sfeer zal goed zijn. Ajax en FC Twente strijden ook om het kampioenschap, dus eigenlijk kan het niet beter. Voor mijzelf is het bijzonder dat het mijn eerste finale wordt als hoofdtrainer. Als je prijzen wilt winnen, zoals ik, is dit een mooie kans.”

Het zijn nog steeds drukke tijden

Komende donderdag ontvangen de Tukkers Zenit Sint-Petersburg in de achtste finales van de Europa League. Tussendoor wacht het competitieduel met NAC Breda. Wil FC Twente kans houden op de landstitel dan zal er gewonnen moeten worden. De Bredanaars zullen niet staan te popelen om de regerend landskampioen een rustige avond te bezorgen. Zij zullen op jacht gaan naar de tweede uitzege van het seizoen. Tiendalli en Ruiz zullen trouwens niet aan het duel met NAC Breda meedoen. Beide spelers zijn herstellende van een knieblessure, maar de wedstrijd van morgenavond komt nog te vroeg voor het tweetal.

Voor zover je in drukke tijden kan spreken van rust, is die wel even terug bij FC Twente. Na het tumultueuze competitieduel met AZ werd de kater van de nederlaag weg gespoeld met een bekeroverwinning op FC Utrecht. Ondanks de verloren drie punten en de schorsing van zes wedstrijden voor verdediger Douglas lijkt het optimisme niet geweken te zijn bij de tukkers. De achterstand op koploper PSV bedraagt immers slechts drie punten. Bovendien staan voor Douglas twee potentiële vervangers klaar. Ook de Zweed Rasmus Bengtsson en de Amerikaan Oguchi Onyewu kunnen op de positie centraal in de verdediging uit de voeten. Tegen FC Utrecht kreeg Bengtsson de voorkeur boven de niet geheel fitte Onyewu.

Cornelisse breekt middenhandsbeentje Janko

Marc Janko is niet ongeschonden uit de halve finale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht (1-0 winst) gekomen.
De aanvaller, maker van het enige doelpunt, heeft een gebroken middenhandsbeentje aan het treffen met de Domstedelingen overgehouden.

"Tim Cornelisse is na zijn elleboogstoot, toen ik op de grond lag, ook nog eens op mijn hand gesprongen en ik had onmiddellijk pijn en wist dat het mis was." Cornelisse werd voor zijn elleboogstoot met rood naar de kant gestuurd en liet de ploeg van coach Ton du Chatinier al vroeg met tien man achter. Janko moet drie tot vier weken een soort van spalk dragen om de breuk te laten herstellen. Michel Preud'homme kan de komende weken echter gewoon op de diensten van de aanvaller rekenen. "Het hindert mij niet om te trainen of te spelen. Volgens de doktoren bestaat er geen enkel risico." Herinneringen aan 1e seizoen N'Kufo komen terug.

FCTwente.nl ontwikkelt zich verder

Na de ,met horten en stoten, geintroduceerde nieuwe site van FCTwente.nl gaat het positief verder. Buiten het feit dat de iPhone app van FC Twente is genomineerd voor de 1e Sport App Award verkiezing! Ook tevreden? Stemmen kan tot 7 april, zijn ze druk bezig om de 2e fase voor te bereiden. De FC Twente Blog zal er de komende tijd zeker meer over te vertellen hebben. De nieuwe Twente shop (zie foto) komt er in ieder geval wel aan.

Bronnen: FCTwente.nl , Goal.com, Loaola1, FCTwente.nu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties