Nieuws

Galatasaray – FC Twente live op TV Oost

Galatasaray – FC Twente live op TV Oost

FC Twente komt woensdagavond voor de tweede keer deze voorbereiding in actie tegen een Turkse opponent. Afgelopen week werd Fenerbahçe met 4-3 verslagen, aanstaande tegenstander is een andere Turkse topclub; Galatasaray.

De oefenwedstrijd tegen Galatasaray zal live worden uitgezonden door TV Oost. De wedstrijd tegen de Turkse topclub wordt gespeeld in de Osnatel Arena in Osnabrück en begint om 19.00 uur..

Galatasaray SK,

afkomstig uit Istanbul, werd in 1905 opgericht en is een van de drie grote topclubs uit Turkije. Naast voetbal heeft de club ook afdelingen voor diverse andere sporten. De voetbalafdeling van Galatasaray is tot nu toe 17 keer landskampioen van Turkije geworden en heeft mede door Europese successen in eigen land de grootste aanhang. Ook buiten de landsgrenzen kan Galatasaray op een grote supportersschare rekenen.

Selectie

Buiten diverse Turkse internationals heeft Galatasaray ook een aantal buitenlandse spelers die zich eveneens international mogen noemen. Tomáš Ujfaluši en Milan Baroš zijn Tsjechisch international, terwijl Bogdan Stancu tot de Roemeense selectie behoort. Spits Johan Elmander is de grote nieuwe aankoop voor komend seizoen. De verwachtingen rond de Zweeds international zijn dit seizoen hooggespannen aan Turkse zijde.

Voorbereiding

Tot dusver speelde Galatasaray twee oefenduels. Er werd gewonnen tegen de amateurs van Türkiyemspor Berlijn, terwijl het duel met Unterhaching in een 1-1 gelijkspel eindigde. De komende periode zullen de Turken nog aantreden tegen Inter Milaan, Liverpool en Real Madrid.

Bij FC Twente zullen naar verwachting Bryan Ruiz, Marc Janko en Danny Landzaat de eerste minuten maken in een wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Vrijdag volgt nog een laatste test tegen WKE op het complex van ATC´65 in Hengelo. Deze ingelaste wedstrijd is juist bedoeld om Ruiz, Janko en Landzaat wedstrijdritme te laten op doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties