Nieuws

Geen advies van Politie Twente

Geen advies van Politie Twente

De politie Twente heeft de collega's in Utrecht niet geadviseerd om de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente van afgelopen zondag als risicowedstrijd in te schalen.

Eugenio Porcu, manager bij FC Twente, zei dit maandag ten onrechte tegen RTV Oost, aldus de politie Twente dinsdag.
Volgens Porcu is dit advies uitgebracht na een incident dat tijdens een eerder duel tussen beide clubs speelde. Toen werd een reservespeler van FC Utrecht door aanhang van FC Twente geslagen. ''Dat heeft kwaad bloed gezet in Utrecht'', zei Porcu.

Volgens hem heeft de politie uit Enschede daarop geadviseerd het duel als risicowedstrijd te betitelen.
Het is gebruikelijk dat politiekorpsen voorafgaand aan een eredivisiewedstrijd informatie uitwisselen. Volgens het korps in Twente is alle beschikbare informatie doorgegeven aan de politie Utrecht. Vervolgens was het aan de politie Utrecht om de informatie te analyseren, te beoordelen en politie-inzet te bepalen, aldus de politie Twente.

Aanhoudingen
De politie in Utrecht heeft dinsdag nog geen nieuwe aanhoudingen verricht vanwege de rellen. Volgens een woordvoerder is het onderzoeksteam nu druk bezig met het binnenhalen en bekijken van beelden van de ongeregeldheden.
''We kijken wie er strafbare dingen hebben gedaan en die personen proberen we te identificeren. We pakken van hen wie we pakken kunnen'', legt hij uit. ''Als we mensen niet kunnen identificeren maar hun gezicht staat wel op de beelden, dan zullen we die openbaar maken en op die manier de hulp van het publiek inschakelen.''

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente – PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties