Nieuws

Eredivisie: Geen midweekse wedstrijden meer

Eredivisie: Geen midweekse wedstrijden meer

Het nieuwe Eredivisieseizoen, editie 2012/2013, gaat in het weekend van 10, 11 en 12 augustus van start, meldt de KNVB maandag in een verklaring. In tegenstelling tot deze en voorgaande jaargangen wordt er doordeweeks niet meer gevoetbald in de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal.

“De Eredivisie kent geen enkele midweekse competitie speelronde, waardoor de arbeid/rust verhouding voor de spelers tussen twee sportieve activiteiten optimaal gewaarborgd is”, verklaart manager competitiezaken Gijs de Jong. “Verder zijn we er vorig jaar in geslaagd om het schema een flinke stap dichter bij het ultieme speelschema (om en om uit/ thuis) te brengen en leggen we de lat dit jaar weer iets hoger. In principe net zo lang tot we het standaard speelschema hanteren dat overal elders ter wereld ook gebruikt wordt.”

Het nieuwe voetbalseizoen start op 5 augustus met het duel om de Johan Cruijff Schaal. Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, wordt de bekerfinale gespeeld. Drie dagen later volgt de laatste speelronde in de Eredivisie. In de daaropvolgende twee weken staan de play-offs op het programma.

Het conceptprogramma wordt op vrijdag 7 juni gepresenteerd aan de clubs.

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente - PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties