Nieuws

Ghanees Ofosu-Ayeh in beeld als opvolger Roberto Rosales

Ghanees Ofosu-Ayeh in beeld als opvolger Roberto Rosales

[google]Ondanks dat de transferwindow alweer een maand is gesloten zit FC Twente niet stil. Aankomende zomer zal rechtsback Roberto Rosales transfervrij de deur uitlopen, en is het nu al op zoek naar een geschikte vervanger. Vrijdagavond bekeek FC Twente de Ghanees Phil Ofosu-Ayeh (Foto links) tijdens de wedstrijd MSV Duisburg - Hansa Rostock. De rechtsback staat momenteel onder contract bij Duisburg waar hij momenteel hoge ogen gooit. Na afloop zou de delegatie uit Enschede enthousiast terugkeren naar Nederland. Ofosu-Ayeh speelde een uitstekende wedstrijd die met 2-0 werd gewonnen door Duisburg.

De 22-jarige Phil Ofosu-Ayeh werd geboren op 15 September 1991 in het Duitse Moers onder de naam Phil Schlüter. Zijn moeder is Duits en zij vader Ghanees. Zelf voelt hij zich mee Ghanees en wil in de toekomst ook graag uitkomen voor Ghana. Hij koos er dan ook voor om de naam van zijn vader aan te nemen.

In 2009 maakte Ofosu-Ayeh zijn debuut voor zijn voormalige club SV Wilhelmshaven. Hier speelde hij twee seizoenen waarna hij vertrok naar FC Rot-Weiß Erfurt. Ook hier speelde hij twee seizoenen waarna hij afgelopen zomer koos voor een overstap naar MSV Duisburg dat acteert op het 3e niveau van Duitsland, de 3. Bundesliga.

Interlands speelde Ofosu-Ayeh nog niet voor Ghana. In 2011 kreeg hij de kans om zijn debuut te maken voor Ghana -20 jaar, maar de clubleiding van SV Wilhelmshaven weigerde destijds toestemming te geven om af te vliegen naar Afrika.

Phil Ofosu-Ayeh is in het bezit van een aflopende verbintenis. Hij tekende afgelopen zomer voor slechts één seizoen, waardoor hij net als Rosales transfervrij is medio 2014.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties