Nieuws

"Goed om te zien dat Corona ook over karakter beschikt"

"Goed om te zien dat Corona ook over karakter beschikt"

FC Twente boekte gisteravond in eigen huis de eerste overwinning van het seizoen. Go Ahead Eagles werd met 2-1 verslagen. Luc Castaignos en Jesús Corona waren trefzeker voor de thuisploeg. Ondanks dat Twente niet altijd even goed speelde, knokte de ploeg zich naar de overwinning, zo bemerkte ook analyticus Alfred Nijhuis.

"Voetbal is een vechtsport. Als jij wedstrijden wilt winnen, dan moet je knokken en elke bal willen winnen", zegt Nijhuis op TwenteSport. "Tot op heden was daar weinig van te zien dit seizoen, maar tegen Go Ahead Eagles knokte FC Twente zich naar de overwinning, met Jesús Corona als aanjager."

Het was opvallend dat de Mexicaan, die behalve goed kan voetballen, ook op karakter zij tegenstander de baas kan zijn. "Hij knalde erin, liet zijn tanden zien en bewees daardoor zijn waarde", vervolgt Nijhuis. "Mexicaanse voetballers zijn vaak echte karaktervoetballers, maar bij Corona had ik daar lang mijn twijfels over. Goed om te zien, dat hij tegen Go Ahead liet zien dat hij ook over karakter beschikt."

[google]Naast Corona speelden volgens Nijhuis ook Ziyech, Ebecilio en Bjelland een goede wedstrijd. Nieuweling Darryl Lachman speelde wederom een onzekere wedstrijd. "Hij heeft als verdediger alles mee, wat je als verdediger moet hebben", zegt Nijhuis. "Maar ik weet niet waar het aan ligt bij hem. Of het nou laksheid is, of een gebrek aan zelfvertrouwen. Hij brengt namelijk zijn eigen team in de problemen met zijn zwakke passing, terwijl hij als verdediger juist stabiliteit moet geven aan de rest van het team."

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties