Nieuws

'Grachten nog dit seizoen dicht'

'Grachten nog dit seizoen dicht'

In het kader van de uitbreiding van de Grolsch veste heeft FC Twente te kennen gegeven nog het liefst dit seizoen de grachten vol te bouwen met stoeltjes om zo nog meer plek te bieden aan de geïnteresseerde supporters. In totaal zou de uitbreiding 2000 extra plekken op moeten gaan leveren.

Manager algemene zaken Jan van Halst zegt er het volgende over; „We zijn nu aan het bekijken of het technisch mogelijk is om langs alle vier zijden van het veld tribunes over de gracht te bouwen. Bij de oude hoofdtribune zou dat wel eens moeilijk kunnen worden, omdat we vanaf de binnenkant van het stadion dan misschien niet meer met een kraanwagen bij het tribunedak kunnen komen.”

Een kostenbegroting is er nog niet, zegt Van Halst. „Dat hangt heel erg samen met wat er technisch wel en niet kan.” Ook moet er vergunning worden aangevraagd en een nieuw ontruimingsplan worden opgesteld. De plekken die er langs de lijn bij komen zijn niet overdekt, want FC Twente kan de tribunedaken niet langer maken. Dan zou de hele dakconstructie veranderd moeten worden. Er zijn al enkele clubs in Nederland - De Graafschap, FC Groningen - waar het publiek vlak langs de lijn zit zonder dat er sprake is van hekken of een gracht. „In Engeland kan het ook. Daar zie je nooit iemand op het veld. En wie dat wel waagt, die krijgt daar een enorme straf”, aldus Van Halst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties