Nieuws

Grueter: "Schreuder eruit is geen oplossing"

Grueter: "Schreuder eruit is geen oplossing"

Na een prima gelijkspel uit bij FC Groningen, ging FC Twente zaterdagavond keihard onderuit. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Alfred Schreuder met liefst 1-4 van ADO Den Haag, een uitslag die gerust geflatteerd genoemd mag worden. Jeroen Grueter, commentator bij de NOS heeft genoten van de wedstrijd. "Een heel leuke wedstrijd. Topamusement."

De 1-4 nederlaag deed veel pijn in Enschede en volgens Grueter valt de wedstrijd niet los te zien van de dramatische tweede seizoenshelft vorig jaar. "Heel slecht voetbal, heel slechte resultaten, financiële problemen, puntenaftrek, supporters die overlopen van cynisme en het hoofd van de trainer eisen", aldus de commentator op de website van de NOS.

"Dan wil je niets liever dan dat de zomer voor rust en stabiliteit zorgt en dat je de eerste thuiswedstrijd wint. En ik moet zeggen: Twente begon leuk en liet prima voetbal zien. Maar na de 0-1 van Den Haag stortte het elftal als een kaartenhuis in elkaar. De achterhoede was dramatisch en de keeper bakte er ook niks van."

FC Twente heeft met flink aan kwaliteit ingeleverd door de verkoop van Luc Castaignos, Andreas Bjelland, Rasmus Bengtsson en Cuco Martina. Daarentegen haalde FC Twente Giorgos Katsikas, Bruno Uvini, Michael Olaitan en Thomas Agyepong. Over Katsikas en Uvini is Grueter niet echt lovend: "Twee onrustzaaiers", reageert hij.

[google]Na de wedstrijd deed Schreuder de wenkbrauwen van Grueter fronsen. "Ik snap Schreuder niet. Hij zei: misschien had ik anders moeten beginnen. En: misschien had ik Jesus Corona eerder moeten brengen. Deze wedstrijd was tot mislukken gedoemd."

"Hij wil 4-3-3 spelen, maar startte 4-4-2, of eigenlijk 4-4-1-1. Daarmee schoot Twente zichzelf in de voet en hielp het Den Haag in het zadel. Twente speelde met vier dezelfde middenvelders, waardoor Den Haag zich er makkelijk onderuit kon voetballen. Bovendien heb ik geen idee wie er in het 4-3-3-systeem linksbuiten moet spelen."

Er is het een en ander mis bij FC Twente, zo constateert Grueter. En een oplossing lijkt er momenteel nog niet. "Schreuder eruit is geen oplossing, hoewel die geluiden er vast weer gaan komen. Het is een kwestie van rustig blijven en hopen dat er snel resultaten komen en dat Corona fit wordt en Olaitan gaat doen waarvoor hij gekomen is. Maar ik ben erg sceptisch", besluit Grueter.

Stelling: Ik ben het met Jeroen Grueter eens.

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2015-2016

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 47 miljoen euro een selectie samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes!
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties