Nieuws

Newcastle deze zomer bankspekker van FC Twente?

Newcastle deze zomer bankspekker van FC Twente?

Mocht de transfer van de Jong naar Newcastle geen doorgang vinden dan zal de Engelse club haar interesse verleggen naar John Guidetti van Manchester City. Guidetti was één van de revelaties van het afgelopen seizoen in de Eredivisie waar hij vol rumoer binnen denderde. Eerst kocht hij een verbintenis met FC Twente af, vervolgens gaf hij zijn ja-woord aan NEC maar tekende uiteindelijk op huurbasis bij Feyenoord.

Deze zomer keert Guidetti terug bij Manchester City waar hij zich in de voorbereiding zal moeten bewijzen voor een plek in de selectie. De concurrentie is echter zo groot dat de kans op een uiteindelijk vertrek bij City zeer aannemelijk is. Mocht het geen verhuur maar een verkoop worden dan is dit voor FC Twente interessant.

FC Twente heeft bij het ontbinden van het contract van Guidetti c.a. een miljoen Euro ontvangen en een doorverkoop percentage bedongen. Mocht Guidetti deze zomer verkocht worden dan zal een deel van de transferopbrengst in de kassa van Joop belanden.


Eenzelfde doorverkoop percentage heeft Twente destijds bedongen bij de verkoop van Newcastle speler Cheick Tioté. De krachtige middenvelder staat op het punt een toptransfer te maken naar Manchester United, Manchester City of Chelsea.

De laatste speler die in de belangstelling staat van Newcastle United is Douglas. Ondanks dat de Magpies aan hebben gegeven geen interesse meer te hebben (wegens teveel tussenpersonen) is de kans nog steeds aanwezig dat de kersverse Nederlander aan zal worden getrokken.

Opgesomd kan Newcastle ons op verschillende manieren vele Euro's opleveren waarmee Joop en McClaren de selectie weer kunnen gaan versterken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties