Hake baalt van Schilder: "Opvallend hoe vaak hij wat heeft"

Vanavond moet René Hake het doen Zonder Robbert Schilder. De linksback van FC Twente raakte geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Roda JC en moest al in de rust worden vervangen door Van der Lely. Zijn plek zal worden ingenomen door dezelfde Van der Lely die in de wedstrijd tegen Roda JC een geniale assist leverde op de winnende 1-0 van Ede.

Ondanks de goede invalbeurt baalt Hake van het wederom afwezig zijn van Schilder. De back heeft van de 23 al 8 duels gemist. Van de 15 die hij speelde moest hij al 2 keer voor de tweede helft begon worden gewisseld. NEC uit (27e minuut, red.) en Roda JC uit (rust, red.). [google]

"Het is opvallend hoe vaak Robbert wat heeft", laat Hake weten in gesprek met de Tubantia. "Er is niet kapot, maar het duel met Cambuur komt te vroeg. Hij heeft deze week wel gewoon mee kunnen trainen, alleen niet met de groepstraining", aldus de balende oefenmeester die na het wegvallen van Thesker weinig opties over heeft in de verdediging.

Positief nieuws kwam er deze week wel van Stefan Thesker. De verdediger is na het verwijderen van zijn tumor schoon verklaard en is in Hengelo weer begonnen aan zijn herstel. De verwachting is dat hij zeker nog een maand nodig zal hebben om weer fit te worden.