Nieuws

"Het begon alweer te kriebelen"

"Het begon alweer te kriebelen"

Woensdag startte FC Twente als eerste Eredivisieclub met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor Alfred Schreuder was het de eerste keer dat hij als hoofdtrainer op het veld stond, nadat hij vorig seizoen formeel als assistent-trainer van Michel Jansen op het veld stond.

"Na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle was ik wel blij dat we vakantie hadden, maar tijdens de afscheidswedstrijd van Sander Boschker begon het bij mij alweer te kriebelen. Ik heb zeker wel genoten van mijn vakantie, maar heb zeker ook vaak aan de club gedacht, het speelde continu in mijn achterhoofd",zo zegt de oefenmeester in gesprek met Twente Inside. [google]

"Iedereen is belangrijk"

Afgelopen seizoen is druk geweest voor Schreuder. Hij combineerde zijn werkzaamheden bij FC Twente met het volgen van de opleiding Coach Betaald Voetbal. Hierdoor mag hij voortaan alleen de leiding nemen bij de Tukkers. Toch zal hij niet veel gaan veranderen. "Iedereen is belangrijk binnen het trainerscollectief, daarom zullen we het aankomend seizoen ook met z'n allen doen. Het enige verschil is dat ik de pers te woord zal staan."

Afgelopen seizoen wist FC Twente vaak trefzeker te zijn in de slotfase. "Dat zegt iets over onze fitheid. In de voorbereiding draait het er weer om om de spelers zo fit mogelijk te krijgen, zodat ze tijdens het seizoen optimaal belast kunnen worden" aldus Schreuder in gesprek met het clubblad.
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties