Nieuws

"Het was zwaar, maar ik weigerde op te geven"

"Het was zwaar, maar ik weigerde op te geven"

Mustapha Yahaya werd in 2012 als groot talent binnengehaald bij FC Twente, maar net als zijn landgenoot Shadrach Eghan wist hij tot op heden niet definitief door te breken bij de Tukkers. Waar Eghan al snel debuteerde in het eerst bleef Yahaya haken bij het tweede elftal. Ook bleven de speelminuten bij Jong Twente beperkt voor de jonge Ghanees. Zijn laatste officiële wedstrijd speelde hij op 24 oktober 2014 toen Jong FC Twente met 3-0 verloor tegen FC Emmen. Toen begin 2015 zijn verblijfsvergunning verliep leek zijn einde bij FC Twente in zicht, maar gisteren maakte hij voor het eerst in bijna vijftien maanden weer minuten in het shirt van FC Twente.

[google]Afgelopen december kreeg Yahaya het goede nieuws dat hij weer in aanmerking kwam voor een nieuwe verblijfsvergunning en kon daarom deze maand weer aansluiten bij de selectie van Michel Jansen. Bijna een jaar trainde hij in zijn eentje om zichzelf fit te houden. Een zware tijd zo laat hij weten in gesprek met Twente Insite.

"Het was een zware tijd, maar ik weigerde op te geven. Harry van Zutphen (advocaat en adviseur, red.) en Henk Nijdam zijn degene geweest die mij er doorheen hebben geholpen en me zijn blijven motiveren. Ze hebben echt alles voor mij gedaan en hiervoor ben ik ze eeuwig dankbaar."

"Toen mijn verblijfsvergunning verliep was er niemand die me bijstond een nieuwe te krijgen. Zij (Harry en Henk, red.) waren degene die me bijstonden en me hoop gaven. Door hen heb ik nu mijn werkvergunning terug. Als er ooit iemand zegt mij er doorheen te hebben getrokken het afgelopen jaar zonder Harry en Henk te noemen, dan liegt die persoon."

Gisteren mocht Yahaya dan eindelijk zijn eerste minuten maken na bijna vijftien maanden toekijken vanaf de kant. Hij mocht in de tweede helft invallen centraal in de verdediging. "Het was fijn terug te zijn op het veld. Ik zit goed in mijn vel en het voelt lekker weer bij het team te horen."

[google]Wedstrijdfit is hij nog niet, maar Jansen kan weer een beroep doen op de ondertussen 22-jarige Ghanees. "Ik ben fit, maar om echt wedstrijdfit te worden moet ik meer wedstrijden spelen. Gisteren tegen RW Oberhausen ging het wel lekker naar mijn gevoel. Het voelde goed."

Net als zijn laatste wedstrijden in 2014 werd Yahaya, die van nature verdedigende middenvelder is, gisteren als centrale verdediger ingezet. "Van nature ben ik een middenvelder maar bij FC Twente gebruiken ze me als centrale verdediger. Voor mij persoonlijk is het nu het meest belangrijk om wedstrijden te spelen. Ik kan op meerdere posities uit de voeten en zolang ik speelt maak ik me hier niet druk om", besluit Yahaya het gesprek.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties