Nieuws

"Het is wel typisch Twente geworden, die afstand"

"Het is wel typisch Twente geworden, die afstand"

FC Twente speelt zaterdag een besloten oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück. Trainer Alfred Schreuder heeft aangegeven enkele nieuwe tactische varianten te willen uitproberen en wil daar geen pottenkijkers bij hebben. Veel supporters en media hebben weinig begrip voor dit besluit.

"Maar als je dat leest denk je zo langzamerhand toch: het is wel een beetje typisch Twente geworden, die afstand", schrijft journaliste Fardau Wagenaar op de site van De Twentsche Courant Tubantia. "En dan vraag ik me af: is het nodig?"

De andere profclub in Twente, Heracles Almelo, heeft een trainingskamp belegd in Zuid-Spanje. In tegenstelling tot bij FC Twente worden meegereisde supporters en sponsoren daar wel met open armen ontvangen. "Natuurlijk is de ene club de andere club niet en vergelijkingen gaan ook vaak mank", vervolgt Wagenaar. "FC Twente is groter dan Heracles, FC Twente staat hoger dan Heracles en heeft een ander doel dan de club uit Almelo. Bovendien draagt Heracles het familiegevoel heel sterk uit en is dat niet per se een behoefte van Twente. Allemaal waar, maar geen reden om de poorten dicht te gooien of verkrampt te doen, want dat werkt vaak toch averechts."

[google]De verslaggeefster denkt dat de houding van FC Twente niet in het voordeel werkt van de club. "Iedereen moet het op zijn eigen manier doen, FC Twente, Heracles en al die andere clubs die wel of niet de warme oorden opzoeken. Die het wel of niet nodig vinden om een weekje samen hoog en droog te zitten of die vol overtuiging kiezen voor eigen haard. Wat werkt voor de ene club hoeft ook niet te werken voor de andere club. Maar voor ieder mens zal gelden dat het gevoel van ‘welkom zijn’ toch een stuk beter voelt dan een verre groet."

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties